Rezultate pentru eticheta "ingrediente"
O firmă de electrocasnice din România reinventează cel mai popular preparat din Delta Dunării: Ciorba PETscărească are ingrediente care nu expiră
Cel mai popular preparat din Delta Dunării a fost făcut cu ingrediente care nu expiră nici peste sute de ani. Din păcate, însă, nimeni nu l-ar mânca. Și asta pentru că acesta este gătit cu... bucăți și capace din plastic. Preparatul are și o denumire: Ciorbă PETscărească. Este modul prin care pescarii din Deltă împreună cu o companie care produce aparate electrocasnice vor să tragă un semnal de alarmă asupra poluării de către turiști.
Schimbări în meniurile restaurantelor. Pe lângă ingrediente, clienții vor găsi și aportul caloric, aditivii folosiți și numărul de E-uri: „Oamenii au dreptul să fie informați”
Turiștii care vor veni la mare de pe 1 Mai vor găsi pe litoral meniuri actualizate. Înainte de a comanda fie o pizza, fie o friptură, clienții vor putea citi și ingredientele care au fost folosite pentru prepararea mâncării. De asemenea, aceștia vor mai găsi în meniuri aportul caloric, aditivii folosiți, dar și numărul de E-uri pe care îl conține fiecare aliment.
ANPC vrea modificarea meniurilor din restaurante. Patronii de pe litoral sunt revoltați: „Devenim prozatori. Trebuie să vedem de unde provine carnea, când s-a născut porcul”
Mocnește revolta în restaurantele de pe litoral. Toate meniurile vor trebui schimbate pentu că Protecția Consumatorului vrea ca să fie afișate informații despre caloriile mâncării, acizii grași prezenți în fiecare porție și locul de proveniență a fripturii: de porc, de vită sau de pui. Ordinul ANPC care îi obligă pe bucătari sau șefi de sală să calculeze caloriile, intră în vigoare pe 20 decembrie, iar afaceriștii din turism spun că este „caraghios”.
Specialiștii trag un semnal de alarmă. Atenție la cozonacii din comerț: „Au ingrediente care nu au nimic în comun cu rețeta tradițională”
Cozonacul din comerț este o alternativă mai rapidă, mai practică și de cele mai multe ori mai ieftină a celui făcut acasă, cu răbdare și ingrediente atent alese. Însă, cei mai mulți oameni preferă cozonacul de-a gata, fără să țină cont de prezența E-urilor din compoziție. Specialiștii le recomandă consumatorilor să pregătească acest desert acasă, iar dacă vor să îl cumpere, să se uite în primul rând pe etichetă.