Rezultate pentru eticheta "incasari"
Aproape ca în vremurile bune - așa a arătat minivacanța de 1 Mai la mare. Hotelierii şi patronii de restaurante, mulţumiţi de încasări: ''Au venit pentru festival. Ăsta este secretul''
Aproape ca în vremurile bune - așa a arătat minivacanța de 1 Mai la mare. Litoralul s-a transformat în minivacanța de 1 Mai în polul distracției. Peste 100.000 de turiști și peste șapte milioane de euro încasați. Cel puțin asta arată datele autorităților. A fost un început de sezon bun, iar hotelierii speră ca toată vară să fie la fel. Coștinești, Mamaia și Vama Veche au fost cele mai aglomerate stațiuni.
Voucherele de vacanță, salvarea turismului românesc. Agent de turism: „Au ținut în viață multe destinații și foarte multe dintre locații”
Prin voucherele de vacanță, turismul românesc a primit în ultimii cinci ani aproape două miliarde de euro de la statul român. Este o subvenţie indirectă, care a asigurat mai mult de 10% dintre locurile de cazare, turiştii bugetari fiind constrânşi să rămână în ţară ca să beneficieze de vouchere. Pentru unele locații banii au fost o gură de oxigen cu care au reușit să supraviețuiască.
Veste bună pentru HoReCa: s-a prelungit valabilitatea tichetelor de vacanță. Hotelierii de pe litoral se aşteaptă la o creştere a încasărilor
Operatorii din turism se așteaptă la o creștere a încasărilor de pe litoral de cel puțin 20% pentru această vară. Și asta datorită faptului că valabilitatea voucherelor de vacanță emise în perioada ianuarie 2019 - decembrie 2020 a fost prelungită până la data de 30 iunie a acestui an. Ordonanţa de Urgenţă privind acordarea acestor tichete pentru bugetari a fost adoptată de către Guvern la sfârșitul anului trecut. Potrivit acesteia, bugetarii vor beneficia de 1.450 lei până în anul 2026.
Noile restricții afectează industria Horeca. Patronii de restaurante se plâng de încasările tot mai mici
Sărbătorile de iarnă s-au încheiat, iar hotelurile s-au golit din nou. Noile restricții și numărul ridicat de infectări, i-au făcut pe români să stea iar acasă. Pentru mulți, plecarea în vacanță în timpul pandemiei a devenit o adevărată loterie. Acesta este și unul dintre motivele pentru care agențiile de turism au venit cu oferte care mai de care mai atractive. Pe litoral, managerii unităților de cazare au redus prețurile pachetelor. Însă, chiar și așa cererile sunt într-o continuă scădere. Din cauza măsurilor impuse și încasările la restaurante sunt mai mici, se plâng patronii.
Târg de haine în pandemie, la un hotel din stațiunea Mamaia: comercianții spun că încasările sunt foarte slabe față de anul trecut
Îmbrăcăminte, încălțăminte, blănuri dar și preparate tradiționale și dulciuri de casă. Toate aceste bunătăți îi întâmpină pe constănțeni, nu la Pavilionul Expozițional așa cum eram obișnuiți, ci la un hotel din Mamaia. Evenimentul însă nu se bucură de prea multă popularitate. Comercianții sunt nemulțumiți de vânzări și spun că față de anul trecut încasările sunt foarte slabe. De cealaltă parte, cei care au trecut pragul târgului, susțin că prețurile sunt accesibile.
A fost un weekend plin pe litoral. Peste 300.000 de turiști au fost de Sfânta Maria la mare, iar încasările au fost pe măsură
Au fost peste 300.000 de turiști pe litoral, de Sfânta Maria. Potrivit reprezentanților agențiilor de turism spun că a fost cel mai aglomerat weekend din această perioadă. La restaurante cu greu s-a mai găsit o masă liberă, iar unele plajele au fost pline. Șezlongurile s-au dat încă de la primele ore ale dimineții. Și încasările au fost pe măsură, spun agenții economici. Aceștia susțin că în aceste trei zile au reușit să-și mai acopere din pierderile suferite din cauza pandemiei.
Taximetriștii, nemulțumiți că le scad încasările: de ce preferă constănțenii și turiștii cursele de tip ride sharing
Traficul din orașul de la malul mării este tot mai aglomerat, iar asta din cauza numărului mare de turiști ajunși în vacanță. Cei mai mulți dintre ei optează pentru o cursă rapidă până la locul în care s-au cazat. Bătălia cea mare se dă între cursele taxi si ride sharing care parcă au luat amploare și pe litoral. Numai în ultimele șase luni numărul mașinilor disponibile s-au înmulțit chiar și de trei ori, în timp ce încasările în regim taxi au scăzut cu 50%.