Rezultate pentru eticheta "impartit"
Testele de salivă ar putea fi scoase din școli. Constănțenii au păreri împărțite: „Ar fi trebuit să se dea la cerere”
Testele de salivă ar putea fi eliminate din școli. Este propunerea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat care a cerut ieri analizarea impactului acestora în unitățile de învățământ. Autoritățile se gândesc să scoată din școli testele pe bază de salivă, având în vedere că multe dintre ele au dat rezultate false. În aceste condiții, este posibil să fie folosite doar testele rapide cu prelevare din nas sau gât, pe care părinții le-au refuzat în primă fază.
O nouă săptămână de școală fără teste de salivă. Părerile sunt împărțite în rândul constănțenilor: „În România totul este cu susul în jos”
Vacanța de iarnă s-a terminat astăzi oficial pentru toți elevii. Copiii de grădiniță și cei din ciclul primar au revenit după o pauză de mai bine de două săptămâni. În noul an, elevii s-au întors în colectivitate fără teste antigen. Acestea lipsesc și nu se știe exact când vor fi din nou distribuite. Părinții își fac griji pentru siguranța celor mici, mai ales că ne aflăm în plin val cinci al pandemiei.
Vacanța de iarnă pentru elevi nu va fi prelungită. Atât ei, cât și părinții au păreri împărțite: „S-au dus o grămadă de luni fără şcoală”
Vacanța de iarnă pentru elevii din clasele V-XII nu se va prelungi. Ministrul Educației, nu a aprobat acest lucru. Motiv pentru care, o parte dintre părinți și copiii s-a revoltat, mai ales că au inițiat și o petiție pe care au semnat-o peste 140 de mii de persoane. Însă, ea nu a fost luată în seamă de Sorin Cîmpeanu. Totuşi, există şi constănţeni care consideră că anul 2021 a fost unul foarte haotic iar tinerii au pierdut destulă materie motiv pentru care ar trebui să se reîntoarcă în bănci cât mai curând. Școală pentru cei din ciclurile gimnazial și liceal va începe pe 3 ianuarie.
Constănțenii au păreri împărțite în ceea ce privește relaxarea restricțiilor: „Măsurile pe care le-au luat sunt pentru câștiguri în turism”
Începe relaxarea de sărbători. Eliminarea restricțiilor de circulație pe timpul nopții și renunțarea la mască în spațiile deschise neaglomerate sunt doar două dintre măsurile care au fost adoptate în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Vești bune sunt și pentru operatorii din industria ospitalității: s-a prelungit programul agenților economici până la orele 22.00, la unitățile de cazare, dar și la restaurant vor putea veni și cei care prezintă un test negativ, iar de sărbători se pot ține petreceri. Aceste măsuri de relaxare intră în vigoare de mâine, 9 decembrie.
Constănțenii au păreri împărțite referitoare la noile restricții. În timp ce unii cred că sunt bine venire, alții le consideră exagerate.
Certificatul verde este obligatoriu la intrarea în centrele comerciale, restaurante sau instituții publice și private. Nunțile, botezurile și celelalte evenimente sunt interzise, chiar și pentru cei vaccinați iar masca de protecție se va purta în toate spațiile, deschise sau închise. Noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate de Guvern au intrat în vigoare de luni.
Anunțul Arhiepiscopiei a împărțit constănțenii în două: unii nu vor să doneze prin PayPal, în timp ce alții spun că nu știu să folosească internetul
Pomelnicele se pot trimite acum și online. Arhiepiscopia Tomisului a transmis un mesaj pe pagina sa de socializare prin care îi anunța pe enoriași că pot face donații și prin intermediul sistemului electronic de plăți online. De asemenea, aceștia au mai spus că oamenii pot trece în secțiunea „Notiţe” câteva nume ale persoanelor pentru a fi pomenite în timpul slujbelor. Anunțul a stârnit mai multe comentarii printre constănțeni.
Păreri împărțite în rândul constănțenilor față de menținerea școlilor deschise: unii cred că este riscant, în timp ce alții nu mai vor ore online pentru copiii lor
Școlile rămân deschise indiferent de numărul de infectări. Pragul de 6 la mia de locuitori a fost desființat de Comitetul Tehnico-Științific din Ministerul Educației și Cercetării. Această variantă nu este văzută însă cu ochi buni de către toți profesorii. Dascălii susțin că este destul de riscant atât pentru ei, cât și pentru elevi. De cealaltă parte, părinții constănțeni vor ca unitățile de învățământ să nu se închidă, iar orele să se desfășoare fizic nu în mediul online. De asemenea, se iau în calcul testarea copiilor de două ori pe săptămână, dar și introducerea certificatului verde pentru cadrele didactice.