dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "imobile"

Prețul imobilelor din Constanța a stagnat în această perioadă. Totuși, diferența este încă vizibilă atunci când vine vorba de blocurile noi. Aici prețurile se mențin ridicate, pe când apartamentele vechi se vând chiar și sub prețul pieței. De cealaltă parte, specialiștii susțin că majorările care au avut loc până acum la toate locuințele au avut drept cauză principală scumpirile materialelor de construcție, unde s-au înregistrat creșteri chiar și de 30%.

Turiștii vor face plajă și în această vară printre betoane, zgomotul utilajelor și echipele de muncitori. Nordul litoralului s-a transformat în ultimii ani într-un șantier, iar dezvoltatorii nu par să se oprească acum. Sute de blocuri s-au ridicat în prima linie la mare și au lăsat în umbră casele oamenilor, iar aspectul este departe de cum ar fi trebuit să arate zona de coastă a Mării Negre.

Cartierele nordice sunt cele mai scumpe din municipiu. O spun specialiștii în imobiliare care estimează că valoarea medie pe metru pătrat a ajuns la 1.500 de euro. Pe locuri doi se situează zona peninsulară, iar pe trei zona Brotăcei. Constanța este al patrulea oraș din țară când vine vorba de prețurile apartamentelor, după Cluj-Napoca, București și Timișoara.

Nouă clădiri istorice aflate în paragină în municipiul Constanța ar putea fi reabilitate în perioada următoare, după ce autoritățile locale au început demersurile pentru obținerea documentației necesare. Clădirile construite în urmă cu mai mult de un secol, se află în centrul vechi al orașului, în administrarea Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat”. Multe dintre ele sunt locuite de chiriași, iar de-a lungul timpului au fost casa oamenilor fără adăpost. Totodată, în aceste imobile ajunse astăzi ruine au avut loc mai multe evenimente precum incendii sau reglări violente de conturi între diverse clanuri.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233