dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "imobil"

Un sfert dintre blocurile și hotelurile aflate în construcție în fața plajei Navodari nu respectă legea. Mai grav este că din aproape 200 de clădiri verificate, nu a existat nici măcar una care să fie complet legală. Inspectorii de Stat în Constructii au oprit zeci de șantiere, iar primarul și arhitectul șef din Năvodari au fost și ei sancționați. Mai mult, Prefectura Constanța a cerut judecătorilor anularea a nouă autorizații de construire.

Prețurile apartamentelor din Constanța stagnează momentan. Dacă tarifele locuințelor din blocurile vechi au scăzut în ultimele luni cu aproximativ 14%, la cele construite recent prețurile sunt aceleași. Însă, o parte dintre cei care sunt în căutarea unui apartament nu se grăbesc. Speră ca acestea să se mai ieftinească. De cealaltă, unii agenți imobiliari susțin că abia la începutul verii, prețurile locuințelor vor începe să scadă.

Criza provocată de pandemie, războiul din Ucraina, dar și creșterea prețurilor și-au pus puternic amprenta anul trecut pe toate planurile și în toate domeniile. Așa cum era de așteptat, și piața imobiliară a fost afectată în 2022, însă pentru acest an specialiștii prevăd o stagnare a prețurilor la apartamentele în blocurile noi și mici scăderi la cele vechi. Mai mult, analiștii economici susțin că oamenii nu vor fi atât de preocupați de cumpărarea unei locuințe, mai ales în contextual financiar actual.

Prețul chiriei a crescut cu 50% în Constanța în ultima perioadă. Criza refugiaților a dus la o ridicare semnificativă a tarifelor. Astfel, potrivit unui studiu, valoarea medie a chiriei în municipiu este cea mai mare din țară. Aproape 400 de euro pe lună plătesc cei care vor să locuiască într-o zonă accesibilă. La periferia orașului, doritorii pot da și cu 150 de euro mai puțin.

Prețul imobilelor din Constanța a stagnat în această perioadă. Totuși, diferența este încă vizibilă atunci când vine vorba de blocurile noi. Aici prețurile se mențin ridicate, pe când apartamentele vechi se vând chiar și sub prețul pieței. De cealaltă parte, specialiștii susțin că majorările care au avut loc până acum la toate locuințele au avut drept cauză principală scumpirile materialelor de construcție, unde s-au înregistrat creșteri chiar și de 30%.

Cei care nu vor să stea la cămin și caută mai mult confort, optează pentru închirierea unui apartament. Prețurile sunt însă pe măsură. Pornesc de la 300 de euro și pot ajunge și la 500 de euro pentru un apartament cu două camere. Unii agenți imobiliari consideră municipiul Constanța al treilea cel mai scump oraș în ceea ce privește prețul chiriei. Pe primele două locuri se clasează Cluj și București.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233