Rezultate pentru eticheta "iarba"
Câțiva șerpi văzuți prin oraș i-au înspăimântat pe constănțeni: specialiștii spun că aceștia sunt inofensivi
Șerpii și-au găsit casă în oraș. Mai multe reptile și-au făcut apariția prin diferite zone ale Constanței spre nemulțumirea oamenilor. Locuitorii de la malul mării dau vina pe neîngrijirea spațiilor verzi și mărturisesc că le este teamă să se plimbe prin parcuri sau să-și lase copiii să se joace în iarbă. Specialiștii susțin însă că oamenii nu au motive de îngrijorare, șerpii fiind inofensivi.
Căpușele, periculoase atât pentru animale, cât și pentru oameni: recomandările specialiștilor în caz de mușcătură
Erupții pe piele, febră sau chiar boala Lyme - sunt câteva dintre consecințele mușcăturii de căpușă. În această perioadă a anului, micii dăunători sunt prezenți în parcuri și zonele cu vegetație abundentă. Iar mușcătura lor afectează atât oamenii cât și animalele. În cazul în care ați fost mușcat, este important să vă prezentați la medic.
Centru sau periferie, vegetația sălbatică s-a înmulțit haotic în Constanța: autoritățile au în plan să remedieze problema
Iarbă netunsă, copaci netoaletați și tufișuri stufoase. Așa arată în acest moment o mare parte a orașului nostru. Vegetația sălbatică pare că a invadat orașul, iar oamenii se plâng că în unele zone „înoată” printre buruieni. Autoritățile cunosc problema și spun că situația este una temporară. Angajații Confort Urban sunt depășiți numeric și lucrează cât pot.
Ambrozia, un chin pentru mulți constănțeni: polenul acesteia poate provoca diverse reacții persoanelor sensibile
Strănut, ochi iritați și chiar șoc anafilactic. Cu asta se confruntă cei care au alergie la ambrozie. Polenul acestei plante este un chin pentru mulți constănțeni. Medicii le recomandă celor care sunt alergici să-și ia toate măsurile necesare atunci când ies din casă. Există însă și o lege care-i obligă pe proprietarii de terenuri să taie buruienile. Cine nu respectă măsurile impuse de autoritățile locale riscă amenzi de până la 20.000 de lei.
Câmpii de iarbă subacvatică, plantate pe fundul Mării Negre: acțiunea face parte din etapa a doua a proiectului de lărgire a plajelor
În Marea Neagră vor fi plantate câmpii de iarbă subacvatică, pentru curățarea apei. După lărgirea plajelor pe litoralul românesc, inginerii vor trece la etapa a doua: amenajarea a aproape 800.000 de metri pătrați de pe fundul mării cu specii de iarbă subacvatică.
Cu iarbă pârjolită, copaci uscați și alei pline de praf, Parcul Tăbăcăriei pare că suferă. Cel mai mare parc al orașului nu beneficiază de niciun fel de sistem de irigații. Iar acest lucru se observă în vegetația care este pur și simplu fără viață.