dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "iarba"

Atenţie mare la insectele ale căror muşcături pot provoca anemie şi chiar paralizie. Odată cu creșterea temperaturilor, au apărut și căpușele. Mușcătura lor poate provoca boli grave, precum boala Lyme sau encefalita de căpușă. Medicii recomandă să fim atenți când mergem la plimbare prin natură. Și veterinarii ne sfătuiesc să avem mare grijă de animalele de companie.

Iarba de mare, care este pe cale de dispariție în zona litoralului românesc, va fi implantată pentru a atrage anumite vietăți marine. Însă, acest lucru se va face abia după ce lucrările de înnisipare din Eforie se vor finaliza. Experții speră ca astfel să creeze un mediu potrivit pentru dezvoltarea căluților de mare, dar și pentru crabi. Plantele vor fi puse pe o suprafață de aproape trei hectare.

Sezonul ambroziei încă nu s-a terminat. Acesta începe primăvara și, în funcție de vreme, poate dura până în octombrie sau noiembrie. Vremea caldă din ultima perioadă a crescut coșmarul celor alergici. Există și un vaccin împotriva acestei alergii, însă nu este de găsit în farmaciile din România, iar medicamentele antihistaminice sunt și ele deficitare.

Premiul României, Nicolae Ciucă a cerut aplicarea legii în cazul celor care nu igienizează zonele unde crește ambrozia. Aceasta este una dintre cele mai invazive plante din țara noastră. Polenul poate provoca constănțenilor sensibili, crize de strănut, ochi roșii și chiar șoc anafilactic. În municipiul Constanța, municipalitatea a notificat deja nouă proprietari de terenuri. Aceștia au timp până la sfârșitul lunii să igienizeze terenurile.

Ambrozia reprezintă un chin pentru persoanele alergice. Polenul poate provoca constănțenilor sensibili, crize de strănut, ochi roșii și chiar șoc anafilactic. Toamna este sezonul acestei plante, iar medicii le recomandă oamenilor să-și ia toate măsurile necesare atunci când ies din casă. Mai mult, există și o lege care-i obligă pe proprietarii de terenuri să-și taie buruienile. Cine nu respectă măsurile impuse de autoritățile locale riscă amenzi de până la 20.000 de lei.

Zeci de turiști veniți astăzi în vizită la Delfinariu s-au ales cu amendă. Șoferii și-au lăsat autoturismele pe spațiile verzi din zonă, încercând să evite plata parcărilor amenajate. Atenție, însă! Poliția Locală face controale și îi sancționează pe cei pe care îi prind pe picior greșit. Iar amenda nu este chiar mică. Conducătorii auto riscă să rămână cu câteva sute de lei mai puțin în buzunar, dar și cu vacanța stricată.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233