Rezultate pentru eticheta "horeca"
Ucrainenii ajunși la Constanța își găsesc locuri de muncă în industria ospitalității. Hotelierii și patronii de localuri sunt dornici să-i angajeze
Hotelierii și patronii de localuri de pe litoral caută să angajeze ucraineni pentru acest sezon estival. Este un ajutor pentru cei care au fugit din calea războiului, dar și pentru operatorii economici care se confruntă cu o lipsă acută de angajați. Este nevoie de cameriste, ospătari, recepționere, dar și de personal în bucătărie. Ucrainencele sunt dornice de muncă, însă cele mai multe dintre ele nu au cine să-și lase copiii.
Lipsă de personal pe litoral. Patronii din industria HoReCa angajează forță de muncă din afara țării: „Aducem din Bangladesh și India”
Patronii de hoteluri și restaurante se tem că nu vor putea deschide localurile pe 1 Mai. Și asta pentru că nu au angajați. Cererea este mare însă, nu prea se găsesc oameni, deși, în unele cazuri, salariile ating chiar și câteva mii de euro. Iar în aceste condiții, pentru mulți operatori economici de la malul mării, salvarea vine de la muncitorii din străinătate. În acest moment, reprezentanții industriei HORECA susțin că au nevoie de cel puțin 50.000 de salariați.
Patronii de pe litoral se plâng din nou de plajele lărgite din Mamaia. ''Staţiunea a pierdut cei mai mulți turiști și va pierde anul acesta și mai mulți''
Patronii de pe litoral se plâng din nou de plajele lărgite din Mamaia și Mamaia-Nord. Ei nu au voie nici anul acesta să pună pe noile porțiuni șezlonguri sau beach baruri și nici să facă vreun comerț. Vara trecută turiştii s-au arătat nemulțimiți de faptul că erau nevoiți să parcugă un drum prea lung pentru o baie în mare. Alții au renunțat la ideea de șezlong și au mers cu cearșaful numai pentru a fi mai aproape de mal. Ultima speranță a administratorile de plaje este o Ordonanță de Urgență prin care să se acorde o derogare măcar pentru acest sezon estival.
Veste bună pentru HoReCa: s-a prelungit valabilitatea tichetelor de vacanță. Hotelierii de pe litoral se aşteaptă la o creştere a încasărilor
Operatorii din turism se așteaptă la o creștere a încasărilor de pe litoral de cel puțin 20% pentru această vară. Și asta datorită faptului că valabilitatea voucherelor de vacanță emise în perioada ianuarie 2019 - decembrie 2020 a fost prelungită până la data de 30 iunie a acestui an. Ordonanţa de Urgenţă privind acordarea acestor tichete pentru bugetari a fost adoptată de către Guvern la sfârșitul anului trecut. Potrivit acesteia, bugetarii vor beneficia de 1.450 lei până în anul 2026.
Noile restricții afectează industria Horeca. Patronii de restaurante se plâng de încasările tot mai mici
Sărbătorile de iarnă s-au încheiat, iar hotelurile s-au golit din nou. Noile restricții și numărul ridicat de infectări, i-au făcut pe români să stea iar acasă. Pentru mulți, plecarea în vacanță în timpul pandemiei a devenit o adevărată loterie. Acesta este și unul dintre motivele pentru care agențiile de turism au venit cu oferte care mai de care mai atractive. Pe litoral, managerii unităților de cazare au redus prețurile pachetelor. Însă, chiar și așa cererile sunt într-o continuă scădere. Din cauza măsurilor impuse și încasările la restaurante sunt mai mici, se plâng patronii.
Angajații din industria HoReCa, mulțumiți de noile relaxări: „O gură de aer pentru noi. O oră în plus contează”
„O gură de aer proaspăt” – aşa sunt văzute noile măsuri de relaxare de angajații din industria ospitalității. Patronii de restaurante și cafenele încep să se bucure încet-încet de mai mulți clienți și speră la creșterea veniturilor. De ieri, pot merge la localuri și cei care prezintă un test negativ și pot sta până la orele 22.00 pentru că programul operatorilor economici a fost prelungit.