Rezultate pentru eticheta "hibrid"
Planetariul din Constanța, modernizat. A fost dotat cu echipament ultramodern, iar Constanța se mândrește acum cu un planetariu hibrid, unic în sud-estul Europei
Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța a fost modernizat. Acesta a fost utilat cu echipamente de ultimă generație. De asemenea, vor fi organizate și tabere de astronomie și navigație. Conducerea complexului speră ca astfel să atragă un număr mai mare de turiști. Lucrările ar urma să fie finalizate în 2023. Totul face parte din proiectul „O fereastră comună deschisă către misterele universului” și are o valoare de aproximativ un milion și jumătate de euro.
Proiectul „O fereastră comună deschisă către misterul Universului”: un proiector hibrid, 4K, la Planetariul din Constanța pentru studiul cosmosului
Tabere și cursuri de astronomie, navigație utilizând stelele și vizitarea siturilor arheologice – sunt doar câteva dintre activitățile pe care și le-a propus un proiect transfrontalier între România și Bulgaria. Programul se numește „O fereastră comună deschisă către misterul universului” și constă în promovarea turismului științific. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Muzeul de Istorie din Kavarna, dar și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” sunt partenere.
Premieră inedită la Teatrul de Stat Constanța: spectacolul hibrid „Ziua Z” va putea fi urmărit online în acest weekend
Premieră inedită la Teatrul de Stat. O producție originală va fi pusă în scenă în acest weekend, iar spectatorii vor putea să o urmărească online. Chiar dacă ne aflăm în pandemie, iar instituțiile culturale sunt închise, artiștii reușesc să găsească metode prin care să aducă bucurie în rândul spectatorilor.
Unii la facultate, alții acasă în fața laptopului. Așa vor începe luni studenții Universității Ovidius semestrul al doilea. Cursurile se vor desfășura conform scenariului hibrid. Astfel că, vor continua online facultățile cu profil socio-uman, pe când tinerii de la medicină sau cei cu profil vocațional vor alterna participarea în mediul virtual cu mersul fizic la ore.
Românii încep să prindă gustul mașinilor electrice. 1.780 de astfel de vehicule au fost înmatriculate în primele 10 luni ale anului, în creștere cu 54% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Avantajul financiar creat de lipsa alimentării cu combustibil, scutirea de plata impozitului anual, dar și reducerea poluării i-a făcut pe din ce în ce mai mulți constănțeni să-și achiziționeze un autoturism electric.