dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "gunoaie"

Marea Neagră este din ce în ce mai afectată de gunoaiele care sunt aruncate în ea. De la începutul anului, au fost strânse, de pe litoralul românesc, aproape 6.000 de deșeuri din toate categoriile. Cel mai comun a fost însă plasticul. Pentru a le arăta constănțenilor, dar și turiștilor cât de periculoase sunt aceste deșeuri, în municipiu dar și în Mamaia, specialiștii în domeniu au organizat o expoziție în acest sens.

A venit vara așă că pe litoral sunt așteptați să sosească sute de mii de turiști care au ales să-și petreacă concediul la mare în acest sezon estival. Însă, la capitolul curățenie pe plaje suntem codași, deși numărul gunoaielor aruncate la întâmplare pe nisip este în scădere. Cele mai murdare plaje sunt cele din Constanța, urmate de cele din stațiunea Saturn. Potrivit ultimelor date, aproape 6.000 de deșeuri menajere, obiecte vestimentare și alte recipiente din aluminiu și plastic au fost colectate în lunile februarie și aprilie de pe litoralul românesc, cu aproape jumătate mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut.

Lacul Tăbăcărie se transformă încet într-o groapă de gunoi. În canalul care leagă lacurile Tăbăcărie și Siutghiol mustește de ambalaje, PET-uri și resturi alimentare. Constănțenii sunt dezamăgiți de peisajul de care au parte atunci când trec prin zonă și sunt de părere că trebuie luate măsuri urgent.

Cutii, bidoane, pahare, sticle sau chiar și scaune din plastic, cauciucuri, haine și perne. Periferia orașului Constanța s-a transformat într-o groapă de gunoi. Unele persoane aruncă aici tot ceea ce nu mai au nevoie. Mai grav este că, în zonă și-au găsit adăpost și câțiva oameni care, de cele mai multe ori, lasă în urmă mormane de deșeuri, susțin o parte dintre cei care locuiesc într-unul din cartierele de la marginea orașului. Peste 300 de sancțiuni au aplicat, în ultimele zile, polițiștii locali. Amenzile sunt cuprinse între 500 și 2.500 lei.

Gunoaie la tot pasul, vegetație sălbatică, mizerie și mirosuri greu de suportat. Așa arată unul dintre stadioanele din orașul Constanța unde sportivii ar trebui să vină de plăcere, nu de nevoie. Pentru cine nu știe, terenul de pe Badea Cârțan era, odinioară, locul în care echipele de rugby de la malul mării au scris istorie. Ambiția și pasiunea lor este singura care îi mai aduce aici pentru a se antrena.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233