dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "fund"

Fiul celui mai cunoscut procuror din Constanţa s-a sinucis chiar cu arma tatălui. Era căsătorit de curând și urma să aibă un copil, soţia fiind însărcinată. Polițiștii iau în calcul toate ipotezele, însă cea mai plauzibilă în acest moment pare cea a sinuciderii, mai ales că bărbatul i-a trimis și un mesaj de adio tatălui său. Astăzi, acesta a fost condus astăzi pe ultimul drum.

Laboratorul hiperbar de la Constanța are în dotare două barocamere cu câte șase și patru locuri, cuplate cu un simulator în care se realizează nivelul de lucru în apă. Aici, scafandrii militari vor putea executa testele de barofuncţie, de oxigen, narcoză şi scufundări profunde. Mai mult, printre altele, vor face și antrenamente pentru salvarea personalului din submarinele avariate. De asemenea, în acest laborator vor găsi toate condițiile necesare unei scufundări la mare adâncime. Acesta a fost achizționat printr-un program cu finanțare europeană.

La Constanța a fost inaugurat cel mai performant Sistem de Scufundare Simulată din Europa. De astăzi, militarii de la Centrul 39 Scafandri se pot antrena la standarde mult mai înalte decât o făceau până acum. În timpul pregătirilor aceștia simulează scufundări de până la 300 de metri. Modernizarea Laboratorului Hiperbar a durat mai mult de doi ani de zile, iar costul se ridică la aproximativ zece milioane de euro, bani de la Ministerul Apărării.

România și Georgia urmează să amplaseze un cablu electric pe fundul Mării Negre. Interconectările fizice la Marea Neagră au un rol esențial în consolidarea stabilității și prosperității acestei regiuni. În acest sens, țara noastră lucrează deja cu Georgia pentru proiectarea unei linii maritime de feribot care să crească schimbul de mărfuri cu regiunea Caspică.

O uriașă operațiune de salvare se pregătește zilele acestea pe litoral. Sute de tone de scoici dintr-o specie prețioasă pentru mediu riscă să fie sufocate de muncitorii care lărgesc plajele, la Eforie Sud. Nisipul adus din larg și depus la mal le-ar îngropa de vii iar marea ar pierde viețuitoare valoroase. Biologii s-au gândit să le culeagă de pe fundul mării cu un aspirator iar apoi le vor reloca în zone din Marea Neagră unde nu există lucrări. După ce plaja va fi gata, vor fi aduse înapoi.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233