Rezultate pentru eticheta "fotovoltaice"
Energia Verde, o industrie în dezvoltare. Tot mai mulți constănțeni se înscriu la cursul de instalator pentru sisteme fotovoltaice solare: ''Este viitorul și asta o s-o simțim pe facturile noastre''
Energia regenerabilă reprezintă una dintre cele mai bune soluții pentru viitor, iar în ultima perioadă tot mai mulți constănțeni își doresc să învețe ce presupune acest domeniu. Numai în ultimul an cererile de instalare a panourilor solare au crescut chiar și de cinci ori mai mult. În municipiul Constanța există cursuri specializate pentru doritori. Acestea sunt gratuite, fiind finanțate din fonduri europene.
Unii directori de școli și licee din județul Constanța au început să monteze panouri fotovoltaice pe acoperiș: „Nu ne mai vin facturi foarte mari la curent. Sunt compensate cu ceea ce producem”
Unitățile de învățământ din Constanța s-au adaptat facturilor mari la utilități. Forţaţi de scumpiri, unii directori de școli și licee au început să monteze panouri fotovoltaice pe acoperiş. Cu energia obținută sunt alimentate toate spațiile interioare: casa scării, coridoarele, sălile de clasă şi laboratoarele. În timp ce unii scapă de factura la curent, alţii devin chiar prosumator, adică ajung să dea curent electric în reţeaua energetică naţională. În municipiu există deja un colegiu care are panouri încă de anul trecut.
Pentru a scăpa de facturile uriașe la energie, o familie din Cumpăna și-a montat panouri fotovoltaice pe casă: „La o casă medie, un consum mediu de energie s-a redus la zero”
Când prețurile la energie electrică au crescut excesiv, iar Uniunea Europeană ne recomandă să reducem consumul de curent, sunt constănțeni care încearcă să găsească alternative. Panourile fotovoltaice par să fie soluția cea mai la îndemână. Investiția inițială nu este una neînsemnată, însă ea se poate amortiza în maximum cinci ani, iar costurile se pot reduce până la zero.
Colegiul Mihai Eminescu din Constanța, alimentat cu energie verde: clădirea beneficiază de o centrală modernă cu panouri fotovoltaice
Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa a fost adăugat pe lista celor 10 licee din România care sunt alimentate cu energie verde. Clădirea de patrimoniu în care învață peste 1.000 de elevi beneficiază acum de o centrală modernă cu panouri fotovoltaice. Investiţia a fost făcută de o companie distribuitoare de energie electrică, în cadrul unui program de sprijin pentru unităţile de învăţământ din România. Autoritățile locale au în vedere extinderea acestui sistem și la alte licee din municipiu.