dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "forte"

Emoții mari au avut și absolvenții Școlii Militare de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”. Mândrii că au terminat cu brio cei doi ani de școlarizare, de astăzi, tinerii pot urma o carieră în domeniul militar. Dragostea pentru patrie, speranța și dorința de a purta uniforma militară, i-a ajutat pe cei 113 absolvenți să absolve cu note mari.

Marea Neagră se transformă în teatru de război. Peste 1.000 de militari români și străini, 10 nave de război, elicoptere Puma, detașamente de scafandrii specializați în distrugerea minelor marine dar și drone subacvatice americane au început manevrele militare în Marea Neagră. În Portul Constanța demarează Poseidon 2023, unul dintre cele mai complexe exerciții multinaționale de nivel tactic.

Exercițiu cu trageri de luptă încheiat cu succes. La „Shield Protector 23” au participat mai multe nave militare. Printre acestea se află și Fregata „Regina Maria”, dar și Puitorul de Mine și Plase „Viceamiral Constantin Bălescu”. Aproximativ 500 de militari s-au antrenat timp de trei zile în apele terioriale românești.

Doar 40% dintre angajați mai merg zilnic la birou, iar trei din cinci români se gândesc să-și schimbe jobul pentru a beneficia de flexibilitate în modul de lucru. De asemenea, 28% dintre oameni lucrează în sistem hibrid, iar circa o treime dintre angajați lucrează de la distanță. Cel puțin asta arată datele celui mai recent sondaj realizat de una dintre cele mai mari platforme de recrutare online.

Marina militară se antrenează în distrugerea minelor marine care ameninţă litoralul românesc folosind o metodă nouă, brevetată de Turcia, pe strâmtoarea Bosfor. Scafandrii care pun explozibilul ca să distrugă minele marine nu mai sunt aduşi cu navele militare, ci direct cu elicopterul, din care plonjează în adâncuri, lângă dispozitivul exploziv. Durează câteva minute până când pun dinamita şi apoi sunt ridicaţi de piloţi înainte să se producă deflagraţia.

Inteligența artificială ar putea ajuta la luarea deciziilor la bordul unei nave, mai ales atunci când vine vorba de pericolele din jur. Pe viitor ofițerii de marinii ar putea utilizarea acest tip de tehnologie pentru suportul tactic al structurilor de comandă și control. De asemenea, cu ajutorul dronelor minele marine pot fi văzute din timp și distruse fără incidente. Tinerii ofițeri de marină din statele europene au susținut astăzi un seminar în acest sens la Constanța.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233