Rezultate pentru eticheta "farmacii"
Deși testarea pentru COVID trebuia să fie gratuită în farmacii, în realitate oameni sunt nevoiți să scoată bani din buzunar: „Plătiți serviciul medical”
Ministerul Sănătății a distribuit testele antigen rapide pentru depistarea COVID-19, gratuit în farmacii. Însă administrarea lor este contra cost. Și asta pentru că statul nu decontează și restul echipamentelor folosite de specialiști. Cei care vor să vadă dacă sunt sau nu infectați cu SARS-CoV-2 și vor să se testeze în farmacie, vor fi nevoiți să scoată câteva zeci de lei din buzunare, deși serviciul nu ar fi trebuit să coste nimic. Atenție însă! Prețul diferă de la o farmacie la alta.
CONSTANŢA. Bebeluşi externați din maternitate fără vaccinul anti-hepatic B. ''Nu s-au făcut importuri, nu se găsesc nici în farmacii''
În ultimele luni, mii de bebeluși din întreaga țară au fost externați din materintăți fără vaccinul anti-hepatic B. Este vorba despre prima injecție pe care ar trebui să o facă cei mici în primele 24 de ore de viață. Situația stă la fel și în Constanța, unde părinții sunt îngrijorați că nou-născuții nu au primit acest ser și trebuie să recupereze doza atunci când va fi disponibilă. Autoritățile sanitare vin totuși cu o veste bună: Ministerul Sănătății a făcut achiziția, iar vaccinurile au ajuns astăzi la Direcția de Sănătate Publică din județ.
Criza medicamentelor continuă: patru antivirale, esențiale pentru tratarea pacienților COVID, lipsesc din unele spitale și farmacii din județul Constanța
Criza medicamentelor continuă și în valul patru al pandemiei. Antiviralele Tocilizumab, Remdesivir, Favipiravir și Umifenovir sunt esențiale în tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Din păcate, acestea lipsesc în unele dintre unitățile sanitare din țară și din județul Constanța. Cât despre farmacii, nici nu mai vorbim. Medicamentele care ar putea fi luate în baza unei prescripții, nu se pot nici măcar comanda, pentru că ele lipsesc de la producător.
Medicamentele, nelipsite din bagajele celor care pleacă în vacanță: ce trebuie să se regăsească în fiecare trusă
Antiinflamatoare, antitermice și dezinfectant, sunt câteva dintre medicamentele pe care oricine ar trebui să le ia în concediu. Deși relaxarea este cuvântul de bază atunci când vorbim de vacanțe, trebuie să fim precauți. Atenție, însă: dacă vorbim despre simptome grave, trebuie să apelăm de urgență la ajutor specializat.
Unul dintre vaccinurile cuprinse în schema obligatorie a copiilor lipsește din cabinetele medicilor de familie și din farmacii
Hexacima lipsește de câteva luni de zile. Este vorba despre unul dintre vaccinurile care fac parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor. Sugarii ar trebui să primească trei doze pe parcursul primului an de viață, însă serul este de negăsit. Atât în cabinetele medicilor de familie, cât și în farmacii.
Oamenii au venit încă de dimineață, iar interesul este mai mare la sfârșit de săptămână. Reprezentanții farmaciilor au obligația să raporteze la Direcția de Sănătate Publică eventualele cazuri pozitive.
Clexane şi Fraxiparine, sunt alte două medicamente care lipsesc din farmacii. Acestea sunt anticoagulante și sunt folosite pentru tratarea și prevenirea cheagurilor de sânge, inclusiv cele din timpul sarcinii. De asemenea, medicamentele sunt extrem de importante și în tratamentul post-COVID. Ele nu se mai găsesc de câteva luni bune, iar farmaciștii spun că zilnic au pacienți care solicită cel puțin unul dintre cele două anticoagulante.
Clexane şi Fraxiparine, sunt alte două medicamente care lipsesc din farmacii. Acestea sunt anticoagulante și sunt folosite pentru tratarea și prevenirea cheagurilor de sânge, inclusiv cele din timpul sarcinii. De asemenea, medicamentele sunt extrem de importante și în tratamentul post-Covid. Ele nu se mai găsesc în farmacii de câteva luni, iar farmaciștii spun că zilnic au pacienți care solicită cel puțin unul dintre cele două anticoagulante.
Un alt medicament lipsește din farmacii: este vorba despre un antibiotic care ar trata unul dintre simptomele COVID
Criza medicamentelor continuă în pandemie. De data aceasta este vorba despre un antibiotic ce în anumite cazuri ar fi folosit și în tratamentul post-COVID. Vancomicina nu se găsește în farmacii de mai bine de 3 luni de zile. Situația nu stă prea bine nici în spitale, unde medicamentul este deficitar. Medicii atrag atenția că nu trebuie să se abuzeze de această substanță și că trebuie folosită doar sub supraveghere și la indicațiile stricte ale specialistului.