Rezultate pentru eticheta "faliment"
Fără angajări de teama unui nou val al pandemiei de coronavirus: mulți constănțeni și-au pierdut locul de muncă în ultima perioadă
Relaxarea măsurilor nu a adus optimismul și în sectorul economic. O parte din antreprenori se tem să aducă personal în următoarele trei luni din cauza incertitudinii, spun specialiștii în economie. Mai exact, patronilor le este frică de un nou val de infectări care ar putea apărea în toamna acestui an și care va aduce o serie de restricții. Motiv pentru care preferă să înghețe procedurile de angajare.
Patronii de restaurante, cafenele, baruri și terase s-au unit într-o asociație care să lupte contra Guvernului care îi falimentează
Le-a ajuns cuțitul la os. O posibilă închidere i-ar duce în pragul falimentul. Pandemia de coronavirus a afectat cel mai tare industria ospitalității. Patronii de restaurante, cafenele, baruri sau terase se plâng și spun că, dacă vom intra din nou în carantină, vor fi nevoiți să-și pună definitiv lacătul pe ușă. Managerii de la mare s-au unit într-o asociație care să lupte cu toate armele sindicale contra Guvernului care îi falimentează.
Pandemia de Covid-19 a afectat iremediabil viața culturală a Constanţei. Casa de Cultură este la un pas de faliment. Din cauza numărului ridicat de infectări, autorităţile au impus noi restricţii, spectacolele s-au anulat, iar acum instituția se află în colaps.
Agențiile de turism sunt în prag de faliment, atrag atenția specialiștii din domeniu. Granturile de capital de lucru, pentru care acestea s-au înscris în urmă cu câteva zile, nu ar fi o soluție reală, mai ales că și alte tipuri de companii au aplicat. Operatorii din domeniu solicită o serie de măsuri compensatorii, care să vină exlusiv în sprijinul agențiilor de turism.
Din cauza exploziei de cazuri, localurile ar putea fi în pericol. În câteva localități, restaurantele au tras deja obloanele. Patronii se tem de un nou lockdown, deoarece asta ar însemna falimentul garantat.
Pandemia lovește unde nu te-aștepți și are efecte nebănuite: la malul marii pescarii nu mai au unde livra pestele și sunt nevoit să îl arunce înapoi în mare. Plasele întinse la ape mici prind zilnic sute de kilograme de hamsie însa terasele și restaurantele închise înseamnă ca n-au unde să-l vândă. Doar micile magazine mai preiau marfa însa asta înseamnă maxim 20-30% din captură.