Rezultate pentru eticheta "facturi"
Luna decembrie a ''înghețat'' sălile de fitness. Dacă până nu demult acestea erau mai tot timpul pline, acum sunt aproape goale
Venirea sezonului rece, dar mai ales apropierea perioadei vacanțelor au golit sălile de fitness. Constănțenii sunt mai preocupați de pregătirile de sărbători și de cadouri decât de întreținerea corporală. Însă, acest lucru nu-i sperie pe administratori, pentru că, sunt convinși că după 1 ianuarie, clienții lor se vor întoarce la sală pentru a-și relua antrenamentele.
Energia Verde, o industrie în dezvoltare. Tot mai mulți constănțeni se înscriu la cursul de instalator pentru sisteme fotovoltaice solare: ''Este viitorul și asta o s-o simțim pe facturile noastre''
Energia regenerabilă reprezintă una dintre cele mai bune soluții pentru viitor, iar în ultima perioadă tot mai mulți constănțeni își doresc să învețe ce presupune acest domeniu. Numai în ultimul an cererile de instalare a panourilor solare au crescut chiar și de cinci ori mai mult. În municipiul Constanța există cursuri specializate pentru doritori. Acestea sunt gratuite, fiind finanțate din fonduri europene.
CONSTANŢA. Sălile de fitness, afectate de scumpirile la curentul electric. Unii administratori iau în considerare scumpirea abonamentelor: ''Dacă nu avem încotro, o să mai mărim, cât să supraviețuim''
Plătesc facturile la curent chiar și cu 30% mai mari. Sălile de fitness au fost și ele afectate de scumpirile care au avut loc în ultimele luni la energie electrică. Benzile de alergare, scările electrice, dar și sauna, sunt câteva dintre consumatoarele importante de curent, susțin reprezentanții sălilor. Totuși pentru moment tarifele la abonamentele lunare rămân aceleași, însă nu se exclude varianta ca pe viitor, în cazul în care cheltuielile vor fi și mai mari, acestea să fie și ele majorate.
Unii directori de școli și licee din județul Constanța au început să monteze panouri fotovoltaice pe acoperiș: „Nu ne mai vin facturi foarte mari la curent. Sunt compensate cu ceea ce producem”
Unitățile de învățământ din Constanța s-au adaptat facturilor mari la utilități. Forţaţi de scumpiri, unii directori de școli și licee au început să monteze panouri fotovoltaice pe acoperiş. Cu energia obținută sunt alimentate toate spațiile interioare: casa scării, coridoarele, sălile de clasă şi laboratoarele. În timp ce unii scapă de factura la curent, alţii devin chiar prosumator, adică ajung să dea curent electric în reţeaua energetică naţională. În municipiu există deja un colegiu care are panouri încă de anul trecut.