Rezultate pentru eticheta "esuat"
Delfinii din Marea Neagră devin victime ale războiului din Ucraina: 10 mamifere eșuate, descoperite în ultimele zile pe litoralul românesc
Continuă să moară delfinii din Marea Neagră. Poluarea fonică produsă de flota rusească, de zgomotul motoarelor și de bombardamente, dar și pescuitul excesiv sau exploatările petroliere sunt doar câteva dintre cauzele care duc la decesul mamiferelor maritime. Specialiștii susțin că situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare, dovadă fiind numărul delfinilor eșuați pe țărmul românesc care până în prezent s-a dublat comparativ cu anul trecut. De pildă, ieri în stațiunea Mamaia, un trecător a filmat un alt mamifer mort care a fost adus de valuri la mal.
Delfinii din Marea Neagră, victime ale războiului. Mai multe mamifere au fost găsite cu arsuri și răni, în Bulgaria
Continuă să moară delfinii în Marea Neagră din cauza războiului. Mai multe mamifere slăbite de foame și cu pielea arsă, cel mai probabil, de bombele cu fosfor, au eșuat pe țărmurile bulgărești, zilele trecute. Un exemplar a fost văzut și la Mangalia. Cercetătorii spun că rănile acestora nu sunt de la explozii convenționale ci mai degrabă de natură chimică. Niciunul dintre delfinii eșuați la mal nu are șanse de supraviețuire, spun specialiștii.
Un alt posibil efect al războiului din Ucraina este creștere numărului de delfini morți în Marea Neagră. Biologii cred că poluarea fonică din nordul Mării Negre, cauzată de aproximativ 20 de nave ale marinei rusești și de activitățile militare în curs, ar fi putut împinge cetaceele spre sud, către țărmurile româneşti, bulgare şi turcești, unde acestea eșuează pe plaje sau sunt prinse în plasele de pescuit. Numai ieri la Sulina şi la Sf Gheorghe au eşuat 26 de delfini, morţi.
Mortalitatea delfinilor, în scădere: aproape 50 de mamifere au eșuat la țărmul Mării Negre, anul trecut
Delfinii reprezintă unele dintre cele mai inteligente mamifere acvatice însă, admirația pe care le-o purtăm nu este suficientă. Activitățile pe care omul le realizează pe uscat le pot afecta calitatea vieții, iar deșeurile marine pot duce la îmbolnăvirea lor sau chiar la deces. Majoritatea reziduurilor din Marea Neagră sunt compuse din plastic care sunt înghițite de viețuitoarele marine. Anul trecut, aproape 50 de delfini au eșuat la țărmul Mării.