Rezultate pentru eticheta "eminescu"
CONSTANŢA. Bazilica paleocreștină din curtea Colegiului Național „Mihai Eminescu”, o adevărată comoară istorică, în pericol de dispariţie
Datează din secolele 3-4 și are, potrivit specialiștilor, cea mai veche pictură creștină din Imperiul Roman de Răsărit. Bazilica paleocreștină din curtea interioară a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Constanța este o adevărată comoară istorică. Din păcate, riscă să dispară dacă nu se iau măsuri concrete pentru conservare. Reprezentanții unității de învățământ speră că autoritățile vor interveni și vor salva monumentul.
Iașiul este locul unde a luat ființă cea mai importantă grupare literară din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, Junimea. Și tot aici a apărut și revista „Convorbiri literare”. La ambele au contribuit marii scriitori ai țării, precum Mihai Eminescu și Ion Creangă. Nu este de mirare că Iașiul este cunoscut și drept „Capitală Culturală a României”. Acest lucru se simte în fiecare colț al orașului. De la alei, clădiri, statui, biserici și până la cunoscutul Palat al Culturii. Sunt motive pentru care turiștii aleg să viziteze Iașiul. Vă invităm să urmăriți un reportaj în care veți regăsi cele mai frumoase atracții din inima Moldovei.
De la Mihai Eminescu și Ion Creangă până la companii precum Amazon, Delphi sau Conduent. Una dintre cele mai importante și vechi așezări din țară, Iașul reușește să îmbine cu succes tradiționalul cu modernul și tehnologia. Un pol al culturii românești, capitala Moldovei a scris istorie și continuă să o facă. Iar în ultimii ani, municipiul a cunoscut o dezvoltare impresionantă. Fonduri europene, deschidere față de mediul de afaceri și investiții în diferite domenii.
Vama Veche împrumută modelul Costinești de distracție pe nisip, pentru ca lumea să nu se aglomereze la terase și pe ringurile de dans. Muzica difuzată direct pe plajă îi adună pe petrecăreți în jurul boxelor, iar distracția e de neoprit până la ora 23. Aseară, vamaioții au fost trimiși la culcare cu versurile lui Eminescu, „somnoroase păsărele”.