Rezultate pentru eticheta "dezinfectant"
Pregătiri pe ultima sută de metri în școli: elevii din clasele V-VII și IX-XI se vor întoarce și ei în bănci
Dezinfectanți, bănci distanțate și pauze decalate - așa își așteaptă unitățile de învățământ elevii care se vor întoarce, după luni bune de școală online. Este vorba de cei din clasele V-VII și IX-XI. Cei din anii terminali au început orele fizic la începutul acestei săptămâni. Profesori și elevi de-o potrivă sunt nerăbdători și speră ca lucrurile să reintre în normal cât mai curând.
Fructele, legumele și pâinea, pipăite și întoarse pe toate părțile, în plină pandemie: este modul constănțenilor de a verifica produsele
Le pipăie, le întorc pe toate părțile și le miros. Așa verifică mulți constănțeni produsele din magazine. Cele mai vizate sunt fructele și legumele. Așa se întâmplă și în cazul produselor de panificație. Nu puțini sunt cei care iau pâine fără mănuși. Medicii trag un semnal de alarmă și îi roagă pe oameni să fie responsabili, mai ales acum în pandemie.
Niciun caz de gripă nu a fost raportat în acest sezon rece la Constanța: măsurile de protecție și distanțarea fizică au avut un rol important
Ne-am protejat de COVID-19 și am scăpat de gripă. Niciun caz de infecție cu virusul gripal nu a fost înregistrat în Constanța în acest sezon rece. Oamenii s-au vaccinat într-un număr mult mai mare față de anul trecut, dar au respectat și măsurile de protecție impuse de pandemie.
Pandemia a schimbat obiceiurile de consum ale oamenilor. În ultimul an, au explodat vânzările la produse sanitare și de îngrijire, conform unui studiu. Statul acasă i-a făcut pe constănțeni să cheltuiască mai mulți bani și pe produsele electronice și electrocasnice, mai arată studiul.
Redeschiderea școlilor, grija părinților: au luat cu asalt magazinele în căutare de rechizite, măști de protecție și produse antibacteriene
Școala reîncepe cu griji, dar și cu cheltuieli. Părinții au făcut o vizită la raionul cu rechizite pentru a suplimenta materialele de care copiii au nevoie în sălile de curs. Nu au plecat însă până ce nu s-au asigurat și de protecția celor mici, așa că au pus în coș măști, sticluțe cu dezinfectant și șervețele umede.
Produsele antibacteriene, deși necesare, pot fi periculoase: pot avea reacții adverse dacă sunt utilizate pe termen lung, spun specialiștii
În fiecare iarnă, cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cu iritarea sau uscarea pielii. Pandemia, însă, aduce câțiva factori în plus. Pe lângă temperaturile scăzute, igiena mult mai riguroasă impusă de criza sanitară favorizează deshidratarea dermei. Săpunul antibacterian, dezinfectantul sau alcoolul sanitar sunt materiale care au intrat în rutina zilnică în ultimul an. Specialiștii avertizează că deși aceste produse ajută la distrugerea coronavirusului, pot avea şi reacţii adverse, dacă sunt utilizate pe termen lung.
Pandemia a transformat gențile și rucsacurile oamenilor în adevărate kit-uri sanitare. Masca, dezinfectantul și mănușile nu lipsesc din niciun bagaj. Materialele de igienă au luat locul altor obiecte și accesorii pe care oamenii nu le mai consideră atât de necesare în această perioadă.