dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "delfini"

Continuă să moară delfinii din Marea Neagră. Poluarea fonică produsă de flota rusească, de zgomotul motoarelor și de bombardamente, dar și pescuitul excesiv sau exploatările petroliere sunt doar câteva dintre cauzele care duc la decesul mamiferelor maritime. Specialiștii susțin că situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare, dovadă fiind numărul delfinilor eșuați pe țărmul românesc care până în prezent s-a dublat comparativ cu anul trecut. De pildă, ieri în stațiunea Mamaia, un trecător a filmat un alt mamifer mort care a fost adus de valuri la mal.

Mii de părinți și-au adus astăzi copiii la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Veniți din toate colțurile țării, dar și din județ, cu toții s-au bucurat de spectacolele oferite de Ni Ni și Chen Chen, dar și de microrezervație și planetariu. Biletele s-au epuizat imediat, iar cifra celor care au trecut pragul, a depășind cu mult așteptările reprezentanților complexului. Prichindeii au fost scutiți însă de plata biletelor. Pentru ei, intrarea a fost gratuită.

Continuă să moară delfinii în Marea Neagră din cauza războiului. Mai multe mamifere slăbite de foame și cu pielea arsă, cel mai probabil, de bombele cu fosfor, au eșuat pe țărmurile bulgărești, zilele trecute. Un exemplar a fost văzut și la Mangalia. Cercetătorii spun că rănile acestora nu sunt de la explozii convenționale ci mai degrabă de natură chimică. Niciunul dintre delfinii eșuați la mal nu are șanse de supraviețuire, spun specialiștii.

Un alt posibil efect al războiului din Ucraina este creștere numărului de delfini morți în Marea Neagră. Biologii cred că poluarea fonică din nordul Mării Negre, cauzată de aproximativ 20 de nave ale marinei rusești și de activitățile militare în curs, ar fi putut împinge cetaceele spre sud, către țărmurile româneşti, bulgare şi turcești, unde acestea eșuează pe plaje sau sunt prinse în plasele de pescuit. Numai ieri la Sulina şi la Sf Gheorghe au eşuat 26 de delfini, morţi.

Delfinii ucrainieni şi leii de mare din Harkov sunt pe cale să ajungă la Constanța. În urma solicitării biologilor din Ucraina, delfinariul de la malul mării le-a transmis că ar putea deveni noua casă a mamiferelor. Mai mult, este posibil ca cei patru delfini și cei trei lei de mare care vin din Ucraina să fie însoțiți de dresorii și îngrijitorii lor.

De ziua Unirii Principatelor Române, vedetele Delfinariului, Ni Ni și Chen Chen le-au oferit tuturor un spectacol inedit. Cei mici, însoțiți de părinți și bunici s-au bucurat de acrobațiile celor doi delfini jucăuși, iar la final aceștia au fost răsplătiți cu aplauze. Zeci de constănțeni, dar și turiști au vizitat apoi Microrezervația și Planteriul.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233