dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "delfin"

Spectacol în apele Dunării. Mai mulți delfini au fost filmați în timp ce făceau salturi în apă, pe brațul Sfântu Gheorghe. Totul spre bucuria pasionaţilor de natură care au surpins momentul, iar clipul cu mamifere a devenit imediat viral în mediul online. Biologii spun că aceștia au ajuns în apa dulce pentru a căuta hrană ori au urmat alți pești care se îndreptau din Marea Neagră spre Dunăre.

Zeci de constănțeni și turiști au sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române la Delfinariu. Copiii, împreună cu adulții s-au bucurat de reprezentațiile artistice ale celor șașe mamifere, dar și de animalele din Microrezervație. De asemenea, au vizitat și Planetariul, dar și Acvariul. Mai mult, reprezentanții Complexului Muzeal de Științe ale Naturii au suplimentat numărul de spectacole, iar la finalul zilei se așteaptă să fie vândute peste 1.000 de bilete.

Veşti alarmante vin de pe litoral. Marea Neagră pierde din ce în ce mai mulți delfini din cauza pescuitului intens, a traficului crescut de nave de război, a exploziilor subacvatice şi a bolilor. Mamiferele înfometate sau sufocate de plase, ajung la mal, unde de cele mai multe ori mor. 203 delfini au eșuat anul trecut numai pe plajele litoralului românesc iar dacă cifrele continuă să crească, populația de cetacee din Marea Neagră este în real pericol. Cercetătorii susţin că într-un singur sezon de pescuit industrial, există riscul ca 40% din populaţia de delfini din Marea Neagră să dispară.

Mai mulți copii de la trei Centre Școlare pentru Educație Incluzivă din Constanța au făcut astăzi cunoștință cu vedetele Delfinariului. Ni-Ni, Chen-Chen și cei patru delfini din Ucraina le-au oferit acestora un spectacol inedit. Cele șase mamifere au smuls la final ovații și ropote de aplauze zecilor de copii veniți să-i vadă cum evoluează împreună. Cei mici, dar și cei mari au asistat gratuit la spectacol. Vizita a fost făcută în cadrul proiectului „Spiridușii Moșului - Expoziție de decorațiuni de iarnă”.

Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța a fost modernizat. Acesta a fost utilat cu echipamente de ultimă generație. De asemenea, vor fi organizate și tabere de astronomie și navigație. Conducerea complexului speră ca astfel să atragă un număr mai mare de turiști. Lucrările ar urma să fie finalizate în 2023. Totul face parte din proiectul „O fereastră comună deschisă către misterele universului” și are o valoare de aproximativ un milion și jumătate de euro.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233