Rezultate pentru eticheta "defavorizati"
STUDIU. Patru din zece părinți spun despre copiii lor că nu primesc nutrienții de care au nevoie zilnic
Aproape patru din zece părinți, la nivel global, spun despre copiii lor că nu primesc nutrienții adecvați de care au nevoie zilnic, iar 21% afirmă că cei mici s-au culcat flămânzi în ultimele 30 de zile. La nivelul țării noastre, 2 din 10 copii susțin că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură niciodată suficientă mâncare. Sunt rezultatele dramatice ale unui studiu realizat de World Vision România în 16 țări în contextul Zilei Internaționale a Hranei.
Expoziție caritabilă la Constanța. Zeci de tablouri și jucării realizate din materiale ecologice sunt scoase la vânzare
Moș Crăciun n-a uitat nici anul acesta de o parte dintre copiii din centrele de plasament din Constanța. Micuții așteaptă cu nerăbdare ca moșul să le așeze sub brad câte un cadou sau măcar câteva dulciuri. Acest lucru este posibil datorită unei asociații a unui centru comunitar care a organizat o expoziție caritabilă cu scopul de a-i bucura pe cei mici, dar și pentru a-i sprijinii pe artiștii locali, neconsacrați. Zeci de tablouri și jucării realizate din materiale ecologice sunt scoase la vânzare în cadrul evenimentului „Christmas Art Bazaar”, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele.
20 de copii au ajuns pentru prima dată la mare prin intermediul unui proiect care transformă poveștile în realitate
Zeci de copii vor simți bucuria unei vacanțe la malul mării. Cele două Direcții de Asistență Socială din București și Constanța au reușit să le aducă zâmbetul de buze câtorva copii care provin din familii defavorizate sau din centrele instituționalizate. Aceștia au ajuns astăzi la mare. Micuții se vor bucura timp de două zile de o vacanță în sudul litoralului. Se vor bălăci, vor mânca ce-și doresc, iar spre seară se vor bucura și de atmosfera parcului de distracții din Eforie Sud.
Pandemia de Covid-19 a dat peste cap învățământul din țări de pe tot globul. Iar nouă, în România, ne-a arătat, încă o dată, cât de puțin se investește în acest domeniu și cât de marginalizați sunt elevii din medii defavorizate. În Constanța, o statistică realizată luna trecută arată că aproximativ 4.700 de elevi nu aveau acces la un calculator, laptop sau tabletă, în condițiile în care cursurile trebuie să se desfășoare online. Inspectoratul Școlar susține că, între timp, situația s-ar fi îmbunătățit. Asociația Elevilor din Constanța atrage atenția că, în lipsa accesului la tehnologie, se poate ajunge inclusiv la abandon școlar.