dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "crestini"

A început cel mai lung și aspru post. Pentru credincioșii care postesc urmează 40 de zile de rugăciune și de curățire trupească și sufletească. Oamenii vor evita să mănânce preparate din carne și lactate, cât despre pește, acesta va putea fi consumat doar în zilele de dezlegare. Specialiștii recomandă o alimentație cât mai echilibrată, iar reprezentanții bisericii fac apel la smerenie, mai ales în această perioadă.

Tradițiile sunt respectate chiar și în pandemie. Reprezentanții Arhiepiscopiei spun că obiceiul preoților de a merge cu Ajunul în casele oamenilor se continuă și în acest an atipic. Credincioșii spun că nu le este teamă să-i primească în case, ba chiar îi așteaptă cu nerăbdare și cu sufletul deschis.

Zeci de credincioși s-au îndreptat astăzi către bisericile din municipiul Constanța. Sărbătoarea Sfântului Andrei a fost anul acesta marcată de pandemie. Enoriașii au trebuit să poarte mască, să respecte distanța fizică și să aibă declarație pe proprie răspundere. Chiar dacă municipiul este în carantină, nu toți au știut că este nevoie de acest document pentru a merge la slujbă.

Sărbătoare mare pentru creştinii ortodocşi. Astăzi îi prăznuim pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Zeci de credincioși au fost la biserică încă de la primele ore ale dimineții. Peste 1,7 milioane de români își aniversează onomastica de Constantin si Elena. De această zi sunt legate și mai multe obiceiuri și superstiții care fac referire la vara ce urmează.

Paștele este una dintre cele mai importante și însemnate sărbători creștine. Încă din noapte de înviere, credincioșii respectă o serie de tradiții, pentru a le merge bine tot anul. Cel mai cunoscut obicei este salutul oamenilor. Românii când se întâlnesc spun „Hristos a înviat!” și răspund cu „Adevărat a înviat!”.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233