Rezultate pentru eticheta "containere"
Marfă contrafăcută și deșeuri, oprite în Portul Constanța: containere cu spumă poliuretanică, descoperite de polițiști
Ancheta se complică în cazul traficului de deșeuri ilegale desfăşurat în Portul Constanţa. Nu doar că primim gunoaie din alte ţări, dar şi exportăm spre alte destinaţii. Câteva containere cu spumă poliuretanică au fost trase pe dreapta de Gardă de Mediu înainte să fie urcate pe un vapor cu destinația Republica Dominicană. Înăuntru erau de fapt bureţi de la saltele: o marfă toxică, amestecată cu nylon şi alte reziduri. Totodată, un alt container cu aproape 90.000 de pixuri contrafăcute au fost oprite înainte să intre pe piață.
Ministrul Mediului vrea legi mai dure după ce zeci de containere cu deșeuri au intrat în țară, prin Portul Constanța Sud Agigea
O legislație mai dură – asta cer procurorii și inspectorii și asta promite ministrul Mediului, după ce zeci de containere cu deșeuri au intrat în țară fără nicio problemă. Barna Tanczos a văzut cu ochii lui cum arată tonele de gunoaie care ajung din Germania în Portul Constanța Sud Agigea și spune că va lua măsuri.
Alte 15 containere, cu aproximativ 300 de tone de deșeuri, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea
Ultimele 15 de containere cu deșeuri din cele 90 au fost deschise astăzi de oamenii legii în Portul Constanța Sud Agigea. Sacii erau plini cu materiale din plastic și metal. Iar fenomenul nu pare să se oprească aici. Tot astăzi, polițiștii de frontieră au oprit la timp alte patru tiruri cu deșeuri provenite din Bulgaria care urmau să ajungă la o firmă din Călărași. Motivul pentru care țările din Europa aleg România sunt prețurile mici. 30 de euro costă prelucrarea unei tone de gunoi, de aproape 20 de ori mai puțin față de celelalte state.
Alte 300 de tone de deșeuri au fost găsite de comisarii Gărzii de Coastă în Portul Constanța Sud Agigea, în interiorul a 15 containere
Alte 15 de containere cu 300 de tone de deșeuri au fost găsite în Portul Constanța Sud Agigea. În interiorul lor, autoritățile au descoperit gunoaie gospodărești și industriale. Printre acestea se numără: materiale din plastic și metal. Se pare că țările din Europa aleg România pentru că aici prelucrarea unei tone de gunoi costă până la 30 de euro, de aproape 20 de ori mai puțin față de celelalte state.