Rezultate pentru eticheta "construcții"
Descoperiri uimitoare în timpul lucrărilor la Edificiul Roman cu Mozaic: au fost scoase la iveală construcții din perioada romană, dar și din cea elenistică
Ziduri antice au fost descoperite pe șantierul Edificiului Roman cu Mozaic. În timpul săpăturilor pentru cercetările arheologice dar și pentru montarea unei conducte pentru apele pluviale au fost scoase la iveală construcții din perioada romană, dar și din cea elenistică. Însă, peste aceste locuri istorice se văd și bucăți de ciment ori conducte, montate înainte ca protejarea lor să fie reglementată prin lege. Acum, specialiștii vor să pună în valoare zidurile descoperite și să se găsească cea mai viabilă soluție pentru ca ele să poată fi admirate și de publicul larg.
Clădirile pericol ale Constanței: zeci de construcții cu risc seismic, dintre care șase sunt în pericol de prăbușire. Municipalitatea anunță că 11 vor fi consolidate
Dacă mâine ar fi cutremur în Constanța, cel puțin șase clădiri s-ar prăbuși și alte câteva zeci ar suferi daune majore. Asta dintr-o statistică a autorităților locale care este însă contrazisă de o listă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență care conține mult mai multe imobile cu potențial de risc în cazul unui seism. Administrația locală spune însă că va consolida, în următoarea perioadă, 11 clădiri.
Lărgirea plajelor cu până la 150 de metri a atras și multe critici din partea operatorilor privați și a turiștilor. Pe de o parte, hotelierii au cerut ca Apele Române să permită amenajarea acestor noi porțiuni de nisip, astfel ca turiștii să nu fie nevoiți să parcurgă o distanță considerabilă pentru a-și cumpăra ceva de băut, iar pe de altă parte, oamenii s-au plâns de calitatea nisipului. Însă, conform legii, noile porțiuni de nisip nu vor putea fi exploatate economic timp de cinci ani.
Reportaj cu camera ascunsă. Deși nu este permis, pe litoral se construiește și în sezon: la vederea camerelor de filmat, muncitorii „se transformă” în turiști
Deși nu le este permis să construiască pe perioada sezonului estival, sunt dezvoltatori imobiliari care continuă să lucreze. Așa că turiștii care ajung pe litoral vor avea parte nu doar de soare și nisip, ci și de zgomot și praf. Specialiștii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții, dar și cei ai Inspectoratul Teritorial de Muncă vor efectua o serie de controale, iar cei prinși pe picior greșit riscă să li se oprească activitatea.
Constănțenii mai au de așteptat până va fi gata Sala Polivalentă. Manager de proiect: „Principala problemă este creșterea alarmantă a prețului materialelor”
Sportivi, antrenori, conducători de cluburi, dar mai ales constănțenii așteaptă de ani buni o Sală Polivalentă, care să ia locul Sălii Sporturilor, care este depășită din toate punctele de vedere. Problema costruirii s-a pus pentru prima dată în 2016, dar întregul proiect este departe de a se fializa, chair și după șase ani. Constructorul dă vina pe scumpirea materialelor, dar și pe birocrația care îngreunează întregul proces de obținere a avizelor.