Rezultate pentru eticheta "constructii"
CONSTANŢA. Zonele de șantier vor fi obligate să dețină rampe de curățare: cei care nu își vor curăța utilajele, vor fi amendaţi
Rampe de curățare pentru utilajele care transportă materiale de construcții- Este noul proiect pe care primăria îl va implementa peste câteva zile, ca străzile orașului să fie mai curate. Cei care nu își vor curăța utilajele, vor fi sancționați conform legii.
Acest gen de materiale nu se depozitează la platformele de deșeuri, ci trebuie depuse în amplasamentul din incinta Portului Constanța - zona Poarta 9. Cei care nu vor respecta regulile, vor primi amenzi usturătoare.
Numeroase construcții care ar fi fost făcute în ultimii zece ani în zona de protecție a lacului Siutghiol ar putea fi demolate. Acesta este efectul deciziei Curții Constituționale care a decis că lacul nu mai trebuie să fie administrat de primăriile Constanța, Năvodari și Ovidiu.
CONSTANŢA. Scandal în timpul unui control al Gărzii de Mediu - comisarii au verificat zona blocurilor care se construiesc la doi pași de plajă
Dacă v-ați propus să mergeți în vacanță în zona Mamaia Nord - Năvodari, mai gândiți-vă o dată. Nu de alta, dar zona este un adevărat șantier în lucru, iar praful și gropile sunt doar câteva dintre neplăcerile de care veți avea parte. Comisarii Gărzii de Mediu au mers și ei în control în zona blocurilor care se construiesc la doi pași de plajă și s-a lăsat cu amenzi drastice.
Primăria din Tuzla a început astăzi verificarea tuturor construcțiilor de lângă plaja comunei. Trebuie să afle care dintre ele au avize legale și care nu, iar acestea din urmă vor fi demolate. Plaja Tuzla a fost controlată timp de 2 zile la rând de Protecția Consumatorului, Medicină Publică și Garda de Mediu iar inspectorii s-au îngrozit. Au găsit locații insalubre, construcții ilegale de alimentație publică, și cazări încropite printre gunoaie - așa arată bilanțul raziei.
Despre stilul haotic în care se construiește în Constanța, singurul capitol la care orașul excelează, s-a tot vorbit în ultimii ani. Din păcate, exemplele de încălcări ale legii continuă să apară, spre nemulțumirea celor care au de suferit de pe urma investitorilor imobiliari. Un astfel de caz se consumă chiar în aceste zile pe strada Jadului din Constanța, în imediata apropiere a Universității Ovidius. Oamenii reclamă că un astfel de investitor a depășit cu mult limitele de hotar și își văd acum puse în pericol proprietățile. Chiar și o alee pietonală aparținând domeniului public a avut de suferit, mai jumătate din aceasta fiind complet distrusă de cupele excavatoarelor.
Pandemia de COVID-19 îi afectează și pe constructori. Domeniul imobiliar are de suferit din cauza virusului. Sunt probleme cu muncitorii sau cu aprovizionarea cu materiale de construcții. Pe șantierele din Constanța încă se lucrează, cel puțin pentru moment. Nu se știe, însă, cum vor evolua lucrurile. Tocmai de aceea, asociațiile din construcții solicită implementarea unor măsuri pentru sprijinirea acestui important sector de dezvoltare.