dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "condiții"

Scutece, hăinuțe sau produse cosmetice. Sunt câteva dintre lucrurile de care are nevoie un nou-născut. Doar pentru aceste obiecte, părinții scoteau din buzunar aproximativ 2.000 lei. Acum, viitoarele mămici vor primi banii de la primărie. Însă, pentru a beneficia de acest ajutor, acestea trebuie să depună o cerere la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa în termen de 90 de zile de la nașterea bebelușului. Programul „Bebe Trusou” a fost votat în cadrul ședinței de consiliul local săpătmâna trecută.

Copiii de la o grădiniță din Constanța îngheață de frig în clase. Pentru a face căldură în interior, profesorii au folosit mai multe aeroterme. Însă, potrivit părinților acestea nu fac față, iar cei mici sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei. Ba mai mult, spun au că o parte dintre ei au răcit din cauza acestor condiții. De cealaltă parte, directorul instituției de învățământ a susținut că au făcut sesizări și la Inspectoratul Școlar Județean și la societatea de termoficare.

Noile condiții de acordare a burselor provoacă nemulțumiri în rândul elevilor. Pe lângă faptul că media minimă a fost crescută la 9,50, ceea ce a dus la scăderea numărului de beneficiari, valoarea burselor a rămas neschimbată. În aceste condiții, atât elevii, cât și profesorii, sunt de părere că se puteau găsi soluții, astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

,,Ca la noi la nimeni”. Aceasta este părerea comercianților din Piața Tomis III atunci când vine vorba de condițiile pe care sunt nevoiți să le suporte. În căldură, frig, ploaie sau printre gândaci și șobolani, așa muncesc în fiecare zi. Deși au existat promisiuni încă de pe vremea fostei conduceri că piața se va moderniza, se pare că nu s-a trecut nici până acum la fapte. Și unii constănțeni spun că au început să ocolească Piața Tomis III din cauza mizeriei și a mirosurilor greu de suportat.

„Condiții inumane” în parcarea de unde pleacă viitorii șoferi pentru a susține proba practică. Este părerea celor mai mulți instructori auto. Mai grav este că atunci când vine vorba de amenajarea zonei, „mingea” este pasată de la unul la altul. Instructorii spun că au trimis mai multe solicitări către primărie să vină să le facă un adăpost, pe când reprezentanții municipalității susțin că nu primit niciun document în acest sens. Așa că, până când se va găsi o soluție, cursanții, dar și examinatorii vor fi nevoiți să-și aștepte rândul la examenul auto, în vânt, soare, frig, ninsoare sau ploaie.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233