Rezultate pentru eticheta "comerciant"
Revoltă în rândul comercianților din Piața Tomis III. Oamenii acuză RAEDPP că nu respectă contractul de asociere și nu le oferă dreptul de a cumpăra spațiile în care au investit ani la rând: „E un fel de abuz”
Terenul pe care își desfășoara activitatea este mărul discordiei dintre unii comercianți din Piața Tomis III și Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat. Aceștia spun că între cele două părți exista un contract de asociere care precizează că după 12 ani, oamenii vor putea cumpăra spațiul, însă acum s-au trezit că trebuie să plătească chirie. Momentan, doar trei dintre comercianți au devenit cu totul proprietari, lucru care i-a nemulțumit și mai mult pe ceilalți. De aici și revolta celor care au investit în construcțiile în care își vând produsele.
Comercianţii din Piaţa Cireşica îşi vând marfa în frig, în ploaie sau printre gândaci. RAEDPP: Nu există niciun proiect de reabilitare și modernizare
În căldură, frig, ploaie sau printre gândaci. Așa muncesc în fiecare zi comercianții din Piața Cireșica din cartierul Tomis Nord. Aceștia se plâng că din zi în zi le este tot mai greu să își desfășoare activitatea, iar constănțenii au ajuns să ocolească această piață din cauza condițiilor improprii. Deși existau promisiuni încă de pe vremea fostei conduceri că se va moderniza, nu s-a trecut nici până acum la fapte. Mai mult, potrivit reprezentanților RAEDPP, nu există niciun proiect de reabilitare și modernizare a pieței.
CONSTANŢA. O nouă piaţă, o nouă dezamăgire - promisiunile nu le ţin de cald comercianţilor din Piaţa I.L. Caragiale! ''Vreau să capăt încredere în ei, dar văd că nu fac nimic''
Spații comerciale vandalizate, geamuri sparte, tarabe goale și mizerie. Cam așa arată în prezent Piața I. L. Caragiale din municipiul Constanța. Dacă în urmă cu mulți ani, în această piață, în fiecare zi era forfotă, acum printre tarabe nu mai bate decât vântul. Au mai rămas doar câțiva comercianți, care spun că, la finalul zilei mai mult aruncă marfa decât să numere încasările. Nici condițiile nu sunt bune. Spațiul nu este împrejmuit așa că iarna, vânzătorii îngheață de frig, iar vara gândacii, muștele și țânțarii mișună în voie. Piața ar fi trebuit să fie renovată încă din 2016, însă până acum nu s-a făcut nimic.
CONSTANŢA. Condiţii inumane în Piaţa Tomis III: comercianţii muncesc în fiecare zi în frig, ploaie sau printre gândaci și șobolani. Autorităţile tot au promis modernizarea
,,Ca la noi la nimeni”. Aceasta este părerea comercianților din Piața Tomis III atunci când vine vorba de condițiile pe care sunt nevoiți să le suporte. În căldură, frig, ploaie sau printre gândaci și șobolani, așa muncesc în fiecare zi. Deși au existat promisiuni încă de pe vremea fostei conduceri că piața se va moderniza, se pare că nu s-a trecut nici până acum la fapte. Și unii constănțeni spun că au început să ocolească Piața Tomis III din cauza mizeriei și a mirosurilor greu de suportat.
„Domnul primar nici măcar n-a venit să ne întrebe”. Comercianții din Piața Tomis III, revoltați că una dintre ușile de acces a fost blocată: „Dacă vedeau că o folosim ne dădeau amendă”
Una dintre ușile de acces în Piața Tomis III a fost blocată de către municipalitate, susțin comercianții, pe motiv că mai mulți locatari s-au plâns de deranjul pe care oamenii îl fac atunci când tranzitează zona. De aproximativ patru luni ușa din spatele pieței este închisă, iar în timpul verii vânzătorii au fost nevoiți să îndure temperaturi de până la 50 de grade Celsius, spun aceștia. Singura lor calea de aerisire era această ușă și tot pe acolo comercianții își duceau resturile la ghena de gunoi. De cealaltă parte, autoritățile locale susțin că această măsură este doar una provizorie.
Disperare în rândul producătorilor de haine și încălțăminte. Din cauza scumpirilor, au fost nevoiți să crească prețurile: „Factura noastră era până în 3.800 de lei. Acum a venit 6.900”
Producătorii susțin că au fost nevoiți să mărească prețurile la produse din cauza facturilor uriașe de la curent și gaze. Fabricile, indiferent de impedimentele de care s-au lovit în ultimii ani, au fost în permanență deschise pentru a putea aduce pe piață produse noi. Însă, pentru a le putea confecționa este nevoie de curent și nu numai. Ba mai mult, angajații trebuie și ei plătiți. Iar dacă ar fi să tragem linie, costurile la final de lună aproape că s-au dublat. De aici și prețurile mari cu care se vând hainele, blănurile și încălțămintea de la târg.
Conservele pentru iarnă, mai scumpe anul acesta. Prețul legumelor a crescut, iar comercianții sunt și ei nemulțumiți: „Tomberoanele sunt pline. Cum să nu aruncăm dacă omul nu poate să ia?”
Zacusca și murăturile sunt vedetele toamnei, însă dacă până acum pentru aceste produse prețul era accesibil, acum se pare că a explodat. Fie că aleg să prepare în propria bucătărie, fie că vor lua direct de la producători ori din marile magazine, gospodinele vor scoate mai mult din buzunar pentru a-și umple cămara. Prețul la legume s-a majorat chiar și cu 50% față de anul trecut. De cealaltă parte, producătorii își fac griji că vor rămâne cu marfa pe tarabe și vor fi nevoiți să o arunce la gunoi.
Conservele pentru iarnă, mai scumpe anul acesta. Prețul legumelor și al fructelor a crescut, iar comercianții sunt și ei nemulțumiți: „Cu cât să-l dau ca să fie omul mulțumit? Îmi vine să plâng”
Toamna se numără borcanele cu gem, zacuscă și murături din cămările gospodinelor. Anul acesta însă, prepararea lor ne va costa mai mult decât dacă le-am cumpăra gata făcute. În ultima perioadă, totul a stat sub semnul scumpirilor, iar prețul legumelor și al fructelor nu a făcut rabat de la creștere. Unii constănțeni au început să cumpere deja cele necesare de teamă că produsele se vor scumpi din nou.
Românii sunt codași la consumul de fructe și legume. În piețele constănțene, comercianții sunt disperați: „Aruncăm foarte multă marfă pentru că sunt clienți foarte puțini”
Românii consumă cele mai puține fructe și legume, fapt care clasează țara noastră pe ultima poziție în Uniunea Europeană – arată datele publicate de Eurostat. În ceea ce îi privește pe constănțeni, nici ei nu sunt amatori de aceste alimente. Piețele sunt goale, marfa se strică pe tarabe, iar comercianții sunt supărați. Oamenii spun că prețurile sunt mari și că au mai tăiat vegetalele de pe lista de cumpărături.