Rezultate pentru eticheta "colinde"
Crăciunul printre colinde, emoții și amintiri. Un grup de actori constănțeni s-a unit într-o trupă de colinde: „Îți vine să plângi pentru că înțelegi că omul respectiv poate e singur de Crăciun sau poate nu a mai fost colindat de zeci de ani”
Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de bucurie care trebuie împărtășită cu cei dragi. Tocmai din acest motiv Dobrogea TV v-a pregătit o serie de interviuri speciale care vă vor transpune în lumea poveștilor, cu oameni și despre oameni din cele mai variate medii și domenii.
CONSTANŢA. Mai mulți artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul unui vernisaj dedicat iernii. ''Lucrări care reprezintă iarna, frumusețile iernii, datinele și obiceiurile de iarnă''
Picturi în acril, ulei sau acuarelă, goblenuri și sculpturii inedite. O fac din pasiune iar fiecare tablou are o poveste în spatele lui. Talentul lor a dat naștere unei lumi imaginare iar sursa lor de inspirație este din cele mai variate teme. Mai mulți artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul unui vernisaj dedicat iernii. Expoziția s-a numit „Colinde vizuale”.
Printre obiceiurile româneşti, de o importanță deosebită este colindul de Crăciun. În Ajun, cete de colindători merg la casele oamenilor și cântă „Bună dimineaţa la Moş Ajun'”. Urmează apoi „Bună seara” și „Steaua”. Este bine să le deschidem ușa, pentru că se spune că astfel lăsăm sărbătorile să ne intre în casă. De asemenea, gazdele trebuie apoi să îi răsplătească cu mere, covrigi, dulciuri și bani. Fiecare colind în parte are farmecul lui şi fiecare urare are menirea ei.
Spiritele rele sunt alungate dacă primiţi în această perioadă cu Ursul și Capra. Costumațiile bine alese, viu colorate și măștile demonice au un rol bine stabilit. Iar în prima zi de Anul Nou, colindătorii merg la urat cu sorcova. Cine îi primeşte va avea viaţă lungă, sănătate şi prosperitate.