dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "coli"

Înainte de începerea anului școlar, pompierii constănțeni au verificat starea tuturor unităților de învățământ din județ. Din cele 750 de clădiri destinate studiului preuniversitar, doar 70 dețin autorizație de incendiu. Restul, fie nu se supun autorizației ori nu a fost emis avizul. Directorii liceelor spun că fiecare clasă este echipată cu stingător, iar exercițiile de instruire în cazul unui incendiu se fac anual.

Anul școlar începe cu probleme. Avem unități de învățământ fără autorizații de securitate la incendii, fără apă sau cu toaletă în curte. O altă problemă o reprezintă numărul de clase. Câteva sute de copii vor învăța într-o altă școală, deși părinții i-au înscris într-o instituție aproape de casă. Acestea sunt doar o parte dintre situațiile de la nivelul județului Constanța. 115.000 de elevi vor începe de luni anul școlar 2023-2024.

Între 3.000 și 4.500 de lei pentru o educatoare și până la 9.000 de lei pentru un profesor de ciclu gimnazial sau liceal, atât câștigă angajații din sistemul privat de învățământ. Cele mai mari salarii sunt în București. În orașele mai mici nivelul este cu aproximativ 25% mai mic față de capitală. Pe platformele de recrutare sunt peste 30.000 de joburi disponibile.

În școlile și liceele din Constanța se fac ultimele pregătiri pentru începerea noului an școlar. De mai bine de două săptămâni, echipele de curățenie igienizează clasele unde elevii vor învăța timp de 36 de săptămâni. Și părinții îi pregătesc așa cum s-au obișnuit an de an, pentru ca celor mici să nu le lipsească nimic din ghiozdan.

Emoții mari au avut și absolvenții Școlii Militare de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”. Mândrii că au terminat cu brio cei doi ani de școlarizare, de astăzi, tinerii pot urma o carieră în domeniul militar. Dragostea pentru patrie, speranța și dorința de a purta uniforma militară, i-a ajutat pe cei 113 absolvenți să absolve cu note mari.

Căni cu motive marine, coliere de scoici sau vaporașe în miniatură. Sunt doar câteva dintre suvenirurile pe care le pot cumpăra turiștii pe litoralul românesc. Turiștii pot face cumpărături și în timp ce stau la soare, pe șezlong. Pe plajă se plimbă zilnic zeci de vânzători ambulanți cu melci de mare, coliere și brățări din scoici.

Cea mai mare concentrație a bacteriei E-Coli a fost descoperită la Eforie Nord, la măsurătorile de săptămână: 1.305 unități în 100 de mililitri de apă, în contextul în care ar trebui să fie 250 ca apa să fie excelentă.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233