Rezultate pentru eticheta "cladiri"
Imagini dezolante pe o plajă din Mamaia: turiștii sunt întâmpinați de gunoaie, buruieni și clădiri abandonate
Ca-n vestul sălbatic. Așa arată o plajă din stațiunea Mamaia. Gunoaie, lemne, plastic și clădiri abandonate. Este tabloul cu care sunt întâmpinați turiștii ajunși pe plaja de la Cazino. Cândva, zona era atracția stațiunii, acum arată ca un loc părăsit. Surse din cadrul Apelor Române susțin că momentan se află în plin proces de revendicare a terenului de la un proprietar privat. Mai exact, vorbim despre marginea plajei.
Pe urmele istoriei Constanței: „Am refăcut traseul autorităților române care s-au instaurat în Dobrogea în urmă cu 143 de ani”
Traseul parcurs de autoritățile române care s-au instalat în Constanța în urmă cu 143 de ani, după Unirea Dobrogei cu România a fost astăzi refăcut în zona Peninsulară. În spatele fiecărei clădiri administrative în care aceștia și-au desfășurat activitatea din anul 1878 există câte o poveste istorică. Primul Palat Comunal s-a aflat unde acum este Muzeul de Artă Populară, iar prima biserică creștin ortodoxă a fost cea construită de comunitatea elenă. Din dispozitia primului prefect, la 12 decembrie 1878 a fost constituit și primul consiliu al orașului, iar primul primar a fost Ion Bănescu.
Zona peninsulară a Constanței va intra în reabilitare: clădirile și monumentele vor căpăta o nouă înfățișare
Clădirile istorice și monumentele aflate în ruină din centrul vechi al Constanței vor căpăta o nouă înfățișare. Municipalitatea intenționează să implementeze proiectul Reactis, un program prin care își dorește să reabiliteze întreaga zonă peninsulară. Proprietarii imobilelor din centrul istoric pot realiza lucrări de restaurare a acestora beneficiind de finanțări considerabile din bugetul public local.
Tot mai multe clădiri din Constanța sunt acoperite de grafitti. Autoritățile avertizează că amenzile ajung până la 500 de lei
Arta stradală este un fenomen bine cunoscut în orașele europene și nu numai. Totuși, între creațiile artistice și graffiti-urile făcute la voia întâmplării este o mare diferență. De-a lungul timpului tot mai mulți constănțeni și-au pus amprenta într-un mod negativ asupra aspectului blocurilor și obiectelor din oraș. Desenele lipsite de noimă și uneori vulgare se regăsesc pe pereții clădirilor și îi nemulțumesc pe localnicii care speră la un oraș mai curat.
Teatrul de Stat Constanța a rămas fără sală pentru repetiții și spectacole odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii
Teatrul de Stat Constanța a rămas fără spațiu odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii în care își desfășoară activitatea. Reprezentanții instituției încearcă acum să găsească o sală potrivită pentru repetiții și spectacole, însă fără nici un rezultat. Prima variantă luată în calcul a fost Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, însă răspunsul primit de la conducerea acestuia a fost unul negativ.