Rezultate pentru eticheta "cherhana"
Au început controalele pe litoral. Cherhanalele din Mamaia Nord au fost astăzi verificate de inspectorii de la Protecția Consumatorului - una a fost deja închisă
Aveți grijă unde alegeți să luati masa. Au început controalele pe litoral. Cherhanalele din Mamaia Nord au fost astăzi verificate de inspectorii de la Protecția Consumatorului. Una a fost deja închisă. Produse expirate și igienă precară asta au găsit comisarii. La o altă locație patronul a fost amendat. Toată marfa și preparatele au fost scoase de la comercializare și distruse.
Hamsia pe grătar cu usturoi şi mămăligă este gustul vacanţei pe litoral. A început sezonul celui mai căutat peşte la mare iar pescadoarele nu prididesc să scoată plasele din larg. În piaţă o găsim cu 11 lei kilogramul iar la cherhanale porția de 300 de grame costă 35 de lei. Şi varianta mai mică, denumită şprot, se vinde bine. Ba mai mult, este și mai ieftină decât hamsia.
Cherhanalele de pe litoral, pline după Paște. ''Lumea doreşte ceva mai uşor, un borş pescăresc, un peşte la plită''
Paştele petrecut pe litoral nu ar avea niciun farmec fără o masă de peşte sau de fructe de mare. La cherhanalele de pe litoral a fost o zi aglomerată. Turiştii fie şi-au făcut rezervări din timp pentru o masă, fie au aşteptat să se elibereze una. Iar că românii se dau în vânt după pește nu mai este de mult un secret. Nu se dau la o parte când vine vorba de un borş pescăresc sau un calcan bine prăjit şi rumenti în ulei încins.
Am intrat în postul Crăciunului așa că în piețe a fost forfotă astăzi. Constănțenii au început să-și facă provizii. Primele pe listă au fost legumele și fructele. De asemenea, din sacoșa de cumpărături nu au lipsit nici produsele care înlocuiesc carnea sau lactatele. Mai mult, în anumite zile se poate mânca și pește. Așa că, chefii bucătări ne-au pregătit câteva preparate simple și gustoase pe care gospodinele le pot face și acasă.
Hamsia prăjită cu usturoi și mămăligă este mâncarea românului pe litoralul românesc. Gustoasă, slabă în grăsimi și accesibilă la buzunar. Asta sigur dacă o și nimerești. Din rațiuni financiare și pentru că este mai ieftin tot mai mulți proprietari de restaurante pun pe farfuriile turiștilor în loc de hamsie, șprot. Este o specie asemănătoare cu hamsia, iar prăjit, aproape că nici nu se pot sesiza diferențele. Singura diferență este însă la nota de plată.
Vești proaste pentru iubitorii de fructe de mare. Rapanele din Marea Neagră ar putea dispărea din meniurile cherhanalelor
Veşti proaste pentru turiştii amatori de fructe de mare. Rapanele din Marea Neagră ar putea dispărea din meniurile cherhanalelor. Uniunea Europeană vrea să oprească exploatatea lor. Pescarii spun însă că această decizie ar duce la falimentarea sectorului piscicol şi la fel de mult ar avea de suferit şi cel turistic.
Cherhanalele de pe litoral, pline de turişti. ''Borșul de peşte este nelipsit de pe masa oamenilor, cel puțin la prânz''
O vacanţă pe litoralul românesc nu ar avea niciun farmec fără o masă de peşte sau de fructe de mare. De asta se conving turiştii care vin în fiecare vară la malul mării şi nu pleacă de aici fără să îşi facă asemenea pofte. Iar bucătarii vin cu fel şi fel de reţete în care îşi pun amprenta pentru a da un gust autentic preparatelor pescăreşti.
S-a deschis sezonul fructelor de mare: chef Victor ne spune secretul pentru a face cel mai bun risotto verde cu caracatiță, calamar, creveți și midii
A început sezonul fructelor de mare! În bucătăriile cherhanalelor se gătește la foc automat scoici, calamari și creveți. Unul dintre cele mai comandate preparate este risotto verde cu fructe de mare. Chef Victor ne prezintă preparatul pe care orice gospodină îl poate face acasă, în numai 15 minute.