dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "cazinou"

Cazinoul din Constanța începe să prindă contur. Se înlocuiesc grinzile, se toarnă beton și se recondiționează ornamentele. Muncitorii lucrează în paralel atât la reparațiile din interior, cât și din exterior. Cu pași mici dar siguri, lucrările continuă la emblema orașului.

Lucrările la emblema orașului continuă. Muncitorii lucrează la foc automat pentru consolidarea și reparația acoperișului. Acesta a fost decopertat, iar elementele deteriorate din lemn și metal au fost înlăturate. De asemenea, vor fi refăcute și cele patru turnuri de pe acoperiș.

Lucrările la cazinoul din Constanța continuă. Grinzile construite de Anghel Saligny au fost vopsite și după mai bine de 100 de ani arată că noi. Locul în care se află grinzile va fi transformat în săli de muzeu pentru ca publicul să le poată admira.

Lucrările de renovare continuă la Cazinoul din Constanța. Parterul clădirii istorice a fost decopertat și urmează să fie schimbate grinzile. Pe cele noi vor fi aplicate trei straturi de vopsea. Un lucru inedit pentru cei care lucrează în acest moment la renovarea clădirii istorice este faptul că pot vedea subsolul chiar de la parter.

Muzeu la subsolul Cazinoului din Constanţa. În acest mod s-au gândit specialiştii să scoată în evidenţă o parte din istoria clădirii simbol. Acolo vor fi expuse cărţi poştale, fotografii şi obiecte cu o istorie în aparte. În acest moment se lucrează la recompartimentarea subsolului.

Cazinoul din Constanța este plin de surprize. Cei care lucrează în această perioadă la refacerea simbolului orașului de la malul mării au găsit, ascuns în perete, un bilet. Acesta a fost lăsat de deținuții care au lucrat la reabilitarea monumentului în anul 1951. Mesajul era scris pe o bucată de hârtie ruptă dintr-un sac de ciment.

Lucrările de reparație la Cazinoul din Constanta au scos la iveală o fereastră imensă zidită în pereții interiori, despre care nimeni nu-și mai amintea. O imensă structură de sticlă pictată cu vitralii, identică cu cea dinspre faleza de promenadă, a ieșit la lumină de sub ciocanele muncitorilor care dau jos tencuiala pereților. Imensa fereastră-scoica, o bijuterie arhitecturală, ar putea fi lăsată la vedere de restauratori, pentru totdeauna.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233