Rezultate pentru eticheta "carne"
MIELUL DE PAŞTE. Fermierii se pregătesc să ducă mieii la piață. Pentru mulţi români, însă, carnea de miel va fi anul acesta o delicatesă: ''Foarte puțini mai sunt cei care dezvoltă această afacere pentru a-și întreține familia''

Ne desparte mai puțin de o lună până când sărbătorim învierea domnului și, ca de obicei, românii încep de pe acum să își facă lista de cumpărături. Și, ca în fiecare an, carnea de miel este în fruntea listei. Dobrogea TV a început campania “Mielul de Paște” prin care vă arată de unde puteți cumpăra carne de miel, cât costă, de ce s-a scumpit și dacă iedul este o alternativă pentru masa pascală. Am mers la fermierii din Dobrogea să vedem cum se pregătește, tradiţional, friptura de miel dar și cea de ied și am discutat cu fermierii și crescătorii de oi din cea mai cunoscută zonă a regiunii.
De la carne la porc și sarmale, la fructe de mare. Restaurantele constănțene își așteaptă clienții cu cele mai delicioase feluri de mâncare, în a doua zi de Crăciun

După mesele îmbelșugate din prima zi de Crăciun, constănțenii care au vrut să mănânce și alte preparate în afară de cele tradiționale, au mers la restaurant. Iar bucătarii s-au pregătit intens ca să le ofere cele mai delicioase feluri de mâncare. De la ciorbă de burtă la fructe de mare, chiar și diverse deserturi. Acestea sunt doar câteva dintre produsele pentru care au optat cei care au trecut pragul restaurantelor.
Preparate atipice din cauza scumpirilor. Carnea de pui sau curcan, preferată de unii constănțeni pentru masa de Crăciun datorită prețului: „Alegem ce e mai ieftin”

Preparatele de Crăciun se pot face la jumătate de preț, asta dacă alegem să folosim carnea de pui în locul celei de porc. Pentru aceasta vom plăti aproximativ 15 lei per kg. Și unii constănțeni spun că aleg varianta mai ieftină. Mai toate produsele s-au scumpit, însă oamenii nu vor să le lipsească nimic de pe masa de Crăciun. Așa că preferă să facă anumite feluri de mâncare folosind carne de pui, care spun ei, este mult mai accesibilă din punct de vedere al prețului. Există însă și persoane pentru care carnea de porc nu poate fi detronată de nimic.
ANPC vrea modificarea meniurilor din restaurante. Patronii de pe litoral sunt revoltați: „Devenim prozatori. Trebuie să vedem de unde provine carnea, când s-a născut porcul”

Mocnește revolta în restaurantele de pe litoral. Toate meniurile vor trebui schimbate pentu că Protecția Consumatorului vrea ca să fie afișate informații despre caloriile mâncării, acizii grași prezenți în fiecare porție și locul de proveniență a fripturii: de porc, de vită sau de pui. Ordinul ANPC care îi obligă pe bucătari sau șefi de sală să calculeze caloriile, intră în vigoare pe 20 decembrie, iar afaceriștii din turism spun că este „caraghios”.