Rezultate pentru eticheta "camere"
România s-a mutat la mare: e record de turiști pe litoral! Câtă frunză, câtă iarbă, câte fire de nisip. De asta au parte hotelierii zilele acestea, și se pare că afacerile le merg din plin. Se simte că iulie e luna concediilor și toți românii au luat cu asalt plajele de malul mării. E plin litoralul românesc: 100.000 de oameni sunt acum la mare, în camerele de hotel și pensiuni, fără a-i socoti pe cei cazați la rude, la prieteni sau la particulari, potrivit specialiștilor.
Cartierul Henri Coandă, supravegheat video: aproape 300 de aparate au fost montate în zonele vulnerabile din campusul social
Camerele de supraveghere montate recent în cartierul social Henri Coandă au surprins și primul hoț. O femeie a fost observată în timp ce lua de pe uscătorul de rufe dintr-o scară de bloc un trening. Administratorii cartierului au fost sesizați chiar de păgubită, iar aceștia au alertat oamenii legii. Aproape 300 de aparate au fost montate în zonele vulnerabile din campusul social pentru combaterea infracțiunilor de furt și alte violențe.
Camerele hiperbare pentru recuperarea pacienților care au fost infectați cu SARS-CoV-2 funcționează în Constanța
În Constanța funcționează unele dintre puținele camere hiperbare pentru recuperarea pacienților care au fost bolnavi de COVID-19. Oxigenoterapia s-a dovedit a fi esențială în tratarea sechelelor pulmonare în urma infecției cu SARS-COV2, iar Ministerul Sănătății a dat undă verde folosirii acestui procedeu. Medicii specialiști sunt încântați de decizia autorităților și se laudă cu rezultate spectaculoase. Spun că sute de persoane care au avut forme grave de boală s-au recuperat complet după câteva ședințe în camera hiperbară. Nu toți pacienții pot beneficia însă de acest tratament. Prețul este ridicat, iar oxigenoterapia nu este decontată în România.
Un constănțean vrea să reabiliteze o clădire din zona istorică: imobilul va fi transformat în boutique hotel cu 12 camere
Centrul Constanţei este plin de istorie, iar turiştii care ajung pe litoral vizitează principalele obiective de la malul mării. În drumul lor se lovesc de imaginea dezolantă a ignoranţei autorităţilor şi a oamenilor care şi-au făcut adăpost din clădirile statului. Dacă în urmă cu 20 de ani unii distrugeau clădirile de patrimoniu, alţii se chinuie acum să le scoaltă la lumină. Este şi cazul unei clădiri din zona istorică ce va intra în reabilitare. Proprietarul doreşte să construiască un boutique hotel.