Rezultate pentru eticheta "cabinete"
CONSTANŢA. Cabinetele medicilor de familie, pline de copii cu infecţii respiratorii. ''Am fost la Urgențe și era plin de copii bolnavi și acolo''
Tuse, durere în gât, strănut sau dureri musculare. Sunt doar câteva dintre simptomele cu care se confruntă copiii în această perioadă. Cei mai mulți sunt duși de către părinți la medicul de familie pentru evaluare și pentru administrarea unui tratament în cazul în care aceștia sunt depistați cu viroză sau gripă.
Dozele de vaccin antigripal s-au epuizat în majoritatea cabinetelor medicilor de familie din Constanța
Constănțenii care vor să își facă vaccinul antigripal, vor trebui să mai aștepte ori să plătească pentru acesta în farmacii. În majoritatea cabinetelor medicilor de familie dozele s-au epuizat în doar câteva săptămâni și asta pentru că cererea a fost mult mai mare comparativ cu anul trecut. Pandemia, spun doctorii, i-a făcut pe oameni mai precauți în acest an. În acest sens, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța au solicitat Ministerului Sănătății suplimentarea serurilor.
Țânțarii, inamicii de sezon. Tot mai mulți copii ajung la cabinetele medicilor de familie cu pișcături: „Au probleme destul de urâte cu acea reacție alergică și necesită și tratament”
Din ce în ce mai mulți părinți se prezintă la cabinetele medicilor de familie cu cei mici pentru un tratament împotriva țânțarilor. Mușcătura provocată de această insectă poate deveni de cele mai multe ori periculoasă, în unele cazuri existând riscul de transmitere a unor boli. Medicii trag un semnal de alarmă, mai ales pentru cei cu copii mici. De asemenea, echipele municipalității intervin periodic pentru dezinsecție.
Doar 12 cabinete stomatologice școlare, în oraşul Constanţa. ''Vin copii cu posibilități nu chiar atât de bune, pentru că au gratuitate''
Educația în privinţa sănătăţii orale lipseşte în multe unități de învățământ din județul Constanța. De pildă, în orașul nostru, există doar 12 cabinete stomatologice școlare. Elevii beneficiază aici de tratamente precum sigilări, detartraje, extracții dentare, dar și de alte servicii în mod gratuit. Sunt însă și școli unde aceștia sunt învățați despre igiena orală. Potrivit unui studiu, în România sunt aproape 400.000 de copii care nu se spală pe dinți nici măcar o dată pe zi.