Rezultate pentru eticheta "burse"
CONSTANŢA. Burse mici, nevoi tot mai multe. Paul își plătește meditațiile, dar încearcă să își ajute și ceilalți frați: ''Tatăl meu e decedat și mai ajut și eu''

Rechizite, haine ori mâncare? De cele mai multe ori elevii care primesc burse trebuie să aleagă ce își cumpără pentru că banii nu sunt suficienți pentru toate. Dacă mai sunt și navetiști, atunci trebuie să își chibzuiască foarte bine veniturile. La un calcul simplu, câteva rechizite pentru copii ajung să coste aproape 300 de lei, o sumă care depășește deja valoarea a două dintre bursele primite de elevi. Consilierii locali au decis să nu mărească suma atribuită fiecărui tip de bursă, deși Asociația Elevilor a cerut chiar în cadrul ședinței mărirea cuantumului.
Tăierea burselor sociale, motiv de nemulțumire și pentru părinți și profesori: Asociațiile de Părinți au mers în Senat pentru a încerca să schimbe legea

Nici profesorii și nici părinții nu sunt mulțumiți de faptul că bursele sociale se dau doar anumitor categorii de elevi. Asociațiile de Părinți au mers în Senat pentru a încerca să schimbe legea. Guvernații le-au dat asigurări că problema burselor și a transportului se va rezolva în cel mai scurt timp. De cealaltă parte, ministrul Educației a susținut săptămâna trecută că „nimeni nu este eliminat și nimeni nu a tăiat nimănui vreo bursă.”
Elevii constănțeni își cer drepturile. După tăierea burselor sociale, Ioana a trimis o solicitare către Avocatul Poporului: „Acea bursă acoperea mai mult de jumătate din cheltuielile de transport”

Elevii își cer drepturile. O tânără din județul Constanța a trimis o solicitare către Instituția Avocatul Poporului pentru a iniția o acțiune în instanță împotriva tăierii burselor sociale. Mai exact, cele care erau oferite copiilor care învață în altă localitate decât cea de domiciliu. Asociația Elevilor din Constanța a făcut public documentul pentru ca și alți elevi nemulțumiți să poată completa acea solicitare și să o trimită Avocatului Poporului.
Tăierea burselor sociale, problemă pentru unii elevi din județul Constanța: „Mama ne crește singură și situația noastră financiară nu stă atât de bine” - alocația de transport, un mic ajutor

Nu toată lumea își permite. Este părere elevilor atunci când vine vorba despre naveta spre unitatea de învățământ. O mare parte dintre cei care învață în municipiul Constanța locuiesc în localitățile limitrofe sau chiar mai îndepărtate, iar alocația de transport reprezintă un mare ajutor în special pentru cei cu venituri reduse. În cazul în care aceștia nu vor beneficia de decontarea transportului sunt hotărâți să acționeze în instanță.