dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "blocuri"

Stațiunea Mamaia a devenit de departe raiul dezvoltatorilor imobiliari care au construit în ultimii ani zeci de blocuri. Mamaia Sat a intrat și ea în vizorul oamenilor de afaceri care ridică mastodonți la doi pași de casele bătrânilor mămăieni care se uită cu tristețe la umbra care s-a abătut peste ei. De pierdut au și șoferii ale căror mașini se strică pe străzile pline de gropi și neasfaltate.

Mormane de deșeuri în cele mai luxoase zone de pe litoral. Taluzul din zona Faleză Nord este presărat cu tot felul de gunoaie. Situația este similară și în zona de fițe a stațiunii Mamaia. De la deșeuri menajere la materiale de construcții, oamenii aruncă pe marginea drumului tot ce apucă. Mormanele de gunoaie nu sunt doar inestetice, dar afectează și mediul, spun specialiștii.

Dragostea pentru natură și implicarea au făcut din unele zone ale orașului un adevărat colț de rai. Nu sunt la fel de norocoși ca cei care locuiesc la casă, însă constănțenii de la bloc s-au gospodărit și în timpul curățeniei de primăvară au adus culoare chiar în fața scării. Cireșii înfloriți, lalelele și decorațiunile sunt o reală sursă de inspirație.

O parte din faleza plajei Modern va dispărea în următorii ani. Este vorba despre taluzul din dreptul străzii Mihai Eminescu, din zona Casei Căsătoriilor. În locul malului verde, se va dezvolta o zonă de lux. În plan sunt prevăzute hoteluri renumite și blocuri cu standarde înalte de calitate. Proiectul este momentan în dezbatere publică, până pe 20 februarie.

Mizeria de pe jos, mașinile și covoarele spălate pe domeniul public dar și rufele întinse la uscat în văzul tuturor ar putea deveni istorie. Pe masa Primăriei se află o serie de propuneri care ar schimba imaginea pe care Constanța o are la acest moment. Municipalitatea speră ca aceste reglementări să ducă, în timp la un oraș mai curat și mai primitor pentru turiști.

Cu rufele la vedere - așa s-au obișnuit să-și ducă traiul constănțenii. În multe cartiere din oraș, oamenii își usucă hainele în văzul tuturor, chiar dacă acest lucru, teoretic, nu este legal. Localnicii spun că sunt conștienți de imaginea dezolantă de ansamblu, dar de cele mai multe ori, nu au de ales.

Un parc retail și complex rezidențial ar urma să fie construite în locul fostelor silozuri Traian. Cetățenii au fost consultați și nu s-au înregistrat obiecții. O contestație a fost, în schimb, în cazul unui viitor bloc ce ar urma să fie construit într-o zonă de case din zona centrală a orașului. Aceste proiecte, dar și altele, vor fi supuse aprobării în următoarea ședință a consiliului local municipal.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233