dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "bibliotecă"

Ziua Dobrogei a fost sărbătorită și la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța. Simpozionul „Dobrogea multiculturală” a fost dedicat elevilor de nivel liceal și studenților și se desfășoară pe trei secțiuni. Evenimentul face parte din proiectul județean „Istorie și Civilizație în Dobrogea Multiculturală” și a fost organizat cu ocazia aniversării a 145 de ani de la reintegrarea Dobrogei la statul român.

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită și la Biblioteca Județeană din Constanța. În cadrul evenimentului „Onor Armatei Române!” s-a vorbit despre semnificația acestei zile, precum și despre sacrificiul militarilor care au luptat pe front. De asemenea, a fost lansat și volumul „Omagiu eroilor”, semnat de colonelul în rezervă Remus Macovei. În final, toți cei prezenți au putut admira expoziția de carte „Eroismul ostașilor români reflectat în literatura română”.

Un nou volum de poezii a fost lansat la Biblioteca Județeană din Constanța. Iulia Mihalcea a scris în cele peste 120 de pagini poezii despre „război și pace”, „copacul cu numărul 12”, „chiștoace” și „baloane de săpun”. Cartea este tradusă și în limba franceză. Cei care au participat la eveniment au luat acasă un volum cu autograful autoarei.

Festival de poezie la malul Mării Negre. Vor participa poeți din întreaga țară, precum și cei ai Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, care vor recita poezii în cadrul a două întâlniri cu publicul constănțean. De asemenea, va fi lansată și antologia „Poezia vinului”.

Încă o carte a fost lansată la Constanța. În 2016 și 2021, Marina Cușa și-a reunit cronicile și eseurile dedicate literaturii dobrogene în două cărți de critică literară. Este vorba de volumele „Orizontul cărților“. Volumul II face parte dintr-o serie de evenimente menite să promoveze cultura și civilizația dobrogeană, să sublinieze profilul identitar al acestei regiuni precum și valorile care o edifică. Lansarea a avut loc la Biblioteca Județeană.

Poșete, mănuși, batiste, bijuterii, pudriere sau oglinjoare de poșetă. Sunt doar o parte dintre exponatele pe care constănțenii le pot admira la Biblioteca Județeană. Accesoriile din „cufărul bunicii” au fost aduse din colecțiile de familie ale bibliotecarilor și prietenilor acestora. Vorbim de obiecte care au permis dintotdeauna femeii să se exprime non-verbal.

Lectura este promovată la Constanța. Mai multe minibiblioteci stradale au fost amplasate în zone de interes ale orașului. Cei care vor fie doar să citească o carte, fie vor să-și îmbogățească colecția de acasă vor putea lua de pe rafturi orice doresc. Ba mai mult, câțiva elevi, voluntari în cadrul proiectului „Raftul verde”, de la Liceul Teoretic „Ovidius” au preluat ideea și au implementat-o și la ei în unitatea de învățământ. Prin acest lucru, tinerii vor să-i facă pe colegii lor să înceapă să citească mai mult.

S-au scurs momente extrem de emoționante în weekend la Biblioteca Județeană din Constanța acolo unde, omul de cultură, scriitorul și dascălul constănțean Arșaluis Sarchisian Gurău a fost distinsă cu Premiul Uniunii Armenilor din România. Cu o impresionantă activitate culturală, aceasta a susținut că premiul ce i-a fost acordat este „Oscarul” ei, pentru întreaga carieră de peste 40 de ani.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233