dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "bazar"

Fasolea cu ciolan a fost unul dintre preparatele tradiționale din meniul mai multor restaurante din orașul nostru. Ingredientele atent alese au dat savoarea perfectă preparatelor care să-i mulțumească chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi. Cei care nu au avut timp să gătească și nu vor să mănânce românește au apelat la livrarea la domiciliu. Unii constănțeni au înlocuit astăzi fasolea cu pizza.

În perioada postului nu trebuie să vă lipsească din bucătărie legumele cu care puteți face tot felul de preparate inedite și gustoase. Încă de dimineață unii constănțeni au fost în piețele din oraș în căutarea de produse de post. De asemenea, și unii turiștii care se află în acest moment pe litoral aleg din meniu preparate care nu conțin carne sau lactate. Mai important decât regimul alimentar specific acestei perioade, este și curățarea interioară prin rugăciune, susțin preoții.

Sticle, ambalaje, pungi și iarbă crescută aleatoriu. Așa arată acum terenul pe care se aflau Galeriile Soveja. După ce bătrâna construcție a fost demolată, iar în locul ei s-a hotărât construirea unui parc, zona s-a transformat într-o groapă de gunoi. Cei care locuiesc aici spun că nu mai suportă această situație care este tot mai întâlnită în ultima perioadă. Numai seara trecută, polițiștii locali s-au sesizat și au dat 11 amenzi în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

Carnea de miel este simbolul mesei de Paște, iar pentru cei mai mulți dintre constănțeni, această sărbătoare nu ar fi completă fără o friptură suculentă. Cum să o pregătiți și cât să o țineți la cuptor astfel încât să iasă delicioasă, ne arată chef Adrian Bâzaru.

Pustii și triste. Așa arată în prezent Galeriile Soveja. Constănțenii și-ar dori ca autoritățile locale să demoleze ceea ce a mai rămas din bazarul Ștefăniță Vodă și să construiască aici un parc. Cel puțin asta reiese din rezultatele obținute în urma unui chestionar completat de locuitorii orașului. Acesta a fost publicat de către Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat”. Pe locul doi, în doleanțele oamenilor, ar fi amenajarea unei parcări, iar pe trei realizarea unei creșe. Reprezentanții RAEDPP au depus deja documentația pentru obținerea certificatului de urbanism în vederea demolării structurii.

Galeriile Soveja au ajuns niște ruine. Gunoaiele, mizeria și mirosurile înțepătoare au transformat zona într-un real focar de infecție. Clădirea dezafectată se află în administrarea Regiei Autonome a Exploatării Domeniului Public și Privat, însă conducerea Regiei nu are încă un plan concret pentru viitorul acesteia. Cei mai mulți dintre locuitorii cartierului își doresc dărâmarea galeriilor și igienizarea zonei, mai ales că există persoane care pătrund în incintă și fură diverse obiecte și materiale.

Comercianții din Galeriile Soveja nu vor să părăsească spațiile pe care le ocupă, deși contractele încheiate cu Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” au încetat. În acest sens, reprezentanții RAEDPP au apelat la servicii juridice externe pentru a remedia situația în instanța. Ulterior, spun autoritățile, vor porni o consultare publică prin care cetățenii vor putea decide ceea ce se va construi pe acest teren.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233