dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "atractie"

Bricul Mircea, fregatele pregătite pentru misiuni armate şi alte nave de război au fost vizitate la Constanța de câteva mii de turişți. A fost Ziua Porţilor Deschise, un eveniment care precede în fiecare an Ziua Marinei. Vizitatorii au putut urca la bordul ambarcaţiunilor şi au văzut ce implică munca militarilor. Atât cei mici, cât şi cei mari au fost cuceriţi de tehnica Forţelor Navale.

Continuă lucrările pentru punerea în valoare a Mormântului Hypogeu, unul dintre cele mai valoroase monumente istorice din Constanța. Specialiștii spun că acestea avansează în ritm susținut și că în curând mormântul va fi consolidat, urmând ca apoi să fie realizată și instalația electrică.

Grădina de Vară „Tomis”, un loc îndrăgit de constănțeni și nu numai, zace acum în paragină. De mai bine de 15 ani acolo nu a mai avut loc niciun eveniment. Așa se face că acum proprietarul privat care deține clădirea este expropriat de către municipalitate. Procesul se află însă la început și nu se știe când se termină. Primăria Constanța realizează în acest moment un studiu de fezabilitate pentru a stabilii cu exactitate care va fi destinația finală a clădirii și ce fonduri sunt necesare.

Un șoim al rândunelelor este noua atracție a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Pasărea a ajuns aici pentru că era rănită la un ochi. A fost tratată iar acum ea ar trebui normal să zboare. Însă, refuză. Îi place să stea pe mână îngrijitoarei și să fie plimbată. Iar atunci când este admirată, în special de copii, stă cuminte și este extrem de ascultătoare. Conducerea complexului susține că șoimul va fi eliberat în mediul lui natural.

Spectacol uluitor pe malul mării, unde câteva sute de lebede se adăpostesc de câteva săptămâni. Vremea prietenoasă și hrana din belșug le fac să nu mai plece de la noi. Splendidele păsări au devenit o atracție pentru turiști și localnici, care le dau aproape zilnic mâncare. Însă ceea ce nu știu oamenii, este că pâine oferită grațioaselor păsări este dăunătoare, spun specialiștii.

Cel mai estic punct al țării se poate transforma dintr-un simplu oraș, fără intersecții și cu o mică suprafață de pământ printre ape, o veritabilă stațiune turistică. Asta pentru că agenții economici solicită autorităților locale ca Sulina să fie promovată ca destinație turistică de mare interes pentru români și străini. Cimitirul Multietnic, Farul Vechi și plaja, sunt principalele obiective de interes pentru orice turist care ajunge aici.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233