dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "atelier"

Avem cultură dar nu știm să o promovăm și nici să o susținem. Artiștii plastici din Constanţa riscă să fie daţi afară din atelierele de creație. Aceștia au la dispoziție 60 de zile pentru a elibera cele trei imobile în care își desfășoară activitatea. Situația îi macină pe artiști de câteva zile de când un proiect de hotărâre s-a strecurat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local. Primăria dorește revocarea folosirii gratuite a acestor spații după 50 de ani de activitate.

fost conceput inițial ca un proiect științific popular însă, în timp, slime-ul a devenit un fenomen cultural. Această jucărie a luat amploare și în țara noastră încă din 2016 și tot atunci un tânăr din Constanța a decis să-și creeze propriul lui produs. Mai mult, el nu a rămas pasiv la cele întâmplate în Ucraina, iar prin munca sa, băiatul încearcă să-i ajute pe refugiați.

Atelierul Magdei și al lui Dan pare desprins dintr-o poveste. Chiar dacă nu este foarte spațios, atmosfera din interior te duce cu gândul la sărbători și la clipe de relaxare alături de cei dragi. Culori vii, accesorii din lut la top pasul și roata olarului care este vedeta. Cei doi fac chiar și decorațiuni specifice Crăciunului. Mulți constănțeni, au ales și anul acesta să-și împodobească bradul diferit și nu puțini au fost clienții care le-au trecut pragul.

Pereți care au prins viață, tablouri la tot pasul și un amalgam de stiluri și curente artistice. Marian Teletin și-a găsit refugiul în artă iar pictura a devenit pentru el un stil de viață. Atelierul său este ca o pată de culoare în peisajul gri de la marginea orașului Basarabi. Deși pandemia i-a dat peste cap câteva planuri și a pus pe pauză expozițiile, acesta speră că își va relua activitatea cât mai curând posibil. Pentru el, pasiunea sa este terapie iar acest lucru încearcă să-l transmită tuturor celor cu care are ocazia să stea de vorbă.

Micile afaceri se chinuie sa supraviețuiască în timp de pandemie. O constănţeancă și-a salvat croitoria de la faliment trecând de la perdele la măști şi la combinezoane. Avea 5 angajați iar recent a mai angajat doi oameni. Un exemplu pozitiv vine și de la Regia de Transport din Constanța: a început să producă măști pentru șoferii de autobuz, cu croitoresele pe care le are angajate.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233