Rezultate pentru eticheta "astenie"
Sosirea toamneiconstituie un motiv de bucurie pentru unii, iar pentru alții, o trecere dificilă de la sezonul cald, la cel rece. Multe dintre stările provocate de aceste schimbări climatice ne pot duce cu gândul la probleme de sănătate, însă de cele mai multe ori nu este cazul să ne panicăm. Astenia de toamnă nu este o boală sau un sindrom, deoarece efectele sale dispar pe măsură ce organismul se adaptează la schimbările sezoniere, iar cel mai bun tratament este prevenția. Psihologii vin cu o serie de recomandări.
Tot mai mulți constănțeni se confruntă cu astenia de primăvară: recomandările specialiștilor pentru a depăși acest fenomen
Oboseală, anxietate sau slăbiciune. Sunt câteva dintre simptomele asteniei de primăvară cu care se confruntă unii constănțeni în acestă primăvară. Specialiștii spun că, în acest sezon, trebuie să fim foarte atenți la stările cu care ne confruntăm, iar în cazul în care tristețea persistă să cerem ajutor. Tot primăvara, unii oameni se confruntă și cu rinite alergice. Din cauza florilor și a polenului, aceștia prezintă simptome precum ochi roșii și lăcrimați sau strănut, de aceea medicii susțin că vitaminele și o alimentație sănătoasă nu trebuie să lipsească din rutina zilnică.
Astenia de toamnă, tot mai frecventă: pentru a depăși acest fenomen, specialiștii vin cu câteva sfaturi simple
Oboseală, dureri de cap, anxietate şi nervozitate. Sunt doar câteva dintre simptomele cu care se confruntă unii oameni când se schimbă anotimpurile. Modificările climatice, precum venirea ploilor și a frigului, reducerea luminii solare sau integrarea în rutina muncii și diminuarea contactelor cu prietenii sau familia au o singură consecință: astenia de toamnă. Această depresie sezonieră aduce o serie de stări negative oamenilor, spun psihologii. Pentru cei care trec mai greu prin aceste schimbări este recomandată o alimentație echilibrată, sport, dar și multă odihnă.
Astenia de primăvară, afecțiune sau mit: pentru a depăși acest fenomen, medicii vin cu câteva sfaturi simple
Schimbările de anotimp pot afecta grav stările de spirit. Mărirea zilei, intensificarea luminii soarelui și mai ales modificările bruște ale temperaturilor, pot provoca așa-numita astenie de primăvară. Pentru mulți oameni, acesta este anotimpul în care se instalează tristețea sau depresia. Specialiștii recomandă sport, odihnă și o alimentație echilibrată pentru cei care se confruntă cu astfel de stări negative.
Schimbările de anotimp pot afecta grav stările de spirit. Micșorarea zilei și a luminii soarelui și mai ales scăderea temperaturilor poate provoca așa-numita astenie de toamnă. Pentru mulți oameni, acesta este anotimpul în care, odată cu răcirea vremii, se instalează tristețea sau depresia.