Rezultate pentru eticheta "arhitect"
Cazinoul din Constanța este aproape reabilitat. Bijuteria arhitecturală ar putea fi gata în vara anului 2024
Mult a fost, puțin a mai rămas. Cazinoul din Constanța este aproape reabilitat. Fiecare sală a fost personalizată în stil propriu, iar interioarele încep să reflecte eleganța de altădată. Clădirea emblemă a orașului a fost concepută pentru a fi muzeu. Lucrările ar trebui să fie gata anul viitor.
40 de concurenți din Dobrogea au participat la a VIII-a ediție a lucrărilor în cadrul evenimentului „Bienala de Arhitectură Dobrogeană”. Expoziția a cuprins proiectele de edificii finalizate pe durata anului 2022-2023 și a avut mai multe secțiuni precum: locuințe individuale și colective, clădiri publice, clădiri turistice, arhitectură de interior sau arhitectură religioasă. Au fost și fotografii cu teme din zonele pescărești și clădiri istorice non-monument din Dobrogea.
Autorităţile spun că bijuteria arhitecturală de pe faleza orașului Constanţa va fi gata în 2024. Constructorii care repară Cazinoul au ajuns, însă, cu banii la fundul sacului
Constructorii care repară Cazinoul din Constanța au ajuns cu banii la fundul sacului. Ar mai avea nevoie de-acum încolo de alte 13 milioane de euro, bani pe care Ministerul Dezvoltării îi pune pe masă, numai să vadă odată lucrarea încheiată. Lucrările la Cazino au mers mai încet decât s-a prognozat, pentru că pe parcurs constructorii au găsit mai multe stricăciuni decât luaseră-n calcul. Ministrul Dezvoltării a vizitat şantierul şi-a dat ca sigur termen de finalizare iunie anul viitor.
Vila Elena, odată clădire emblematică pentru oraș, astăzi ruină: constănțenii îi învinovățesc pe proprietari că au lăsat-o să ajungă în paragină
Fără ferestre sau cu geamurile sparte, cu tencuiala și zidăria căzute. Așa arată Vila Elena, o clădire de aproape 100 de ani. Casa a fost lăsată în uitare, iar astăzi se află într-un stadiu avansat de degradare. Imobilul construit în anul 1923 aparține în prezent filialei Dobrogea a Ordinului Arhitecților. Constănțenii sunt dezamăgiți de modul în care arată clădirea și și-ar dori să o vadă reabilitată. Același lucru vor și proprietarii cărora le lipsește însă bugetul de aproape 10 ani de când o au în grijă.
Sute de elevi și copii de grădiniță din Constanța sunt în pericol: clădirile în care învață riscă să se prăbușească la cutremur
Situație alarmantă la Constanța. Sute de elevi și copii de grădiniță sunt într-un real pericol. Învață în clădiri vechi de peste un secol care la un cutremur mai puternic riscă să se prăbușească. Administrația locală a inventariat aceste clădiri și a constatat cu stupoare că doar 15 dintre ele au fost expertizate tehnic în ultimii cinci ani. Iar asta se întâmplă în condițiile în care peste o săptămâna elevii se întorc la cursuri, în unitățile de învățământ.
Lucrările de reparație la Cazinoul din Constanta au scos la iveală o fereastră imensă zidită în pereții interiori, despre care nimeni nu-și mai amintea. O imensă structură de sticlă pictată cu vitralii, identică cu cea dinspre faleza de promenadă, a ieșit la lumină de sub ciocanele muncitorilor care dau jos tencuiala pereților. Imensa fereastră-scoica, o bijuterie arhitecturală, ar putea fi lăsată la vedere de restauratori, pentru totdeauna.