Rezultate pentru eticheta "anxietate"
Sesiunea de examene, un stres pentru studenți. Specialiștii vin cu recomandări despre gestionarea emoțiilor din această perioadă
A început sesiunea și studenții spun că a venit cu un stres dublu. O dată pentru că au stat mai mult în casă și au participat la cursuri online ceea ce le-a adus un spor de stres și anxietate și apoi pentru că, așa cum se știe, examenele provoacă o grijă suplimentară. Nu doar studenții spun că sunt solicitați la dublu ci și cadrele didactice. Psihologii spun că situația nu este fără ieșire și că totul se rezolvă dacă tinerii își organizează bine timpul.
Școala online, lipsa de socializare și statul în casă i-au afectat pe elevi: în unitățile de învățământ este un singur psiholog la sute de copii
46 de consilieri școlari la 67 de unități de învățământ. Adică, un singur psiholog la sute de elevi. Este situația din școlile constănțene. Pe lângă problemele obișnuite vârstei, adolescenții se confruntă de un an de zile și cu efectele generate de pandemie. Școala online, lipsa de socializare și statul în casă i-au afectat pe școlari. Pentru cei triști, neliniștiți sau depresivi, dar și pentru adulții cu aceste stări există acum ajutor gratuit: Ministerul Sănătății a deschis o linie telefonică de consiliere pentru oamenii afectați de pandemie.
Pandemia și depresia: specialiștii spun că lipsa socializării și a activităților cu cei dragi sunt factori care ne afectează emoțional
De aproape un an de zile am încercat, cu toții, să ne adaptăm la o nouă viață. Ne-au lipsit prietenii, activitățile și ieșirile cu cei dragi. Dincolo de neplăcerea cauzată de statul în casă, specialiștii spun că lipsa socializării poate duce la stări de tristețe, anxietate și chiar depresie. Adolescenții și bătrânii sunt cei mai afectați.
Depresie, anxietate, insomnie și stres. Majoritatea oamenilor au resimțit din plin aceste stări de la începutul crizei sanitare. Fie că ne referim la fiecare individ, fie la societate, pandemia de coronavirus ne-a forțat să ne schimbăm stilul de viață. Specialiștii numesc acest aspect „traumă colectivă” și face parte din categoria dezastrelor naturale.
Anxietate, nesiguranță și agitație - asta simt cei mai mulți copii, de când a început pandemia. Părinții încearcă toate metodele prin care să le distragă atenția celor mici, ca să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă. Specialiștii le recomandă adulților să fie cât mai răbdători și să fie atenți la orice schimbare de comportament a celor mici.
Schimbările de anotimp pot afecta grav stările de spirit. Micșorarea zilei și a luminii soarelui și mai ales scăderea temperaturilor poate provoca așa-numita astenie de toamnă. Pentru mulți oameni, acesta este anotimpul în care, odată cu răcirea vremii, se instalează tristețea sau depresia.