Rezultate pentru eticheta "alun"
Campanie lansată de pompierii constănţeni ''pentru a alunga ghinionul''. În fiecare zi de marţi - 13 este marcată Ziua informării Preventive
Multe persoane sunt superstițioase și asociază ziua de „Marti, 13″ și „pisica neagră” cu ghinionul! Pompierii constănțeni cred însă că acesta poate fi prevenit. Așa că au lansat o campanie. În majoritatea cazurilor, efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă ținem cont de sfaturile salvatorilor. De pildă, instalațiile electrice defecte trebuie reparate de către un specialist. Anual sute de persoane mor din cauza improvizațiilor, iar 20% dintre incendii se produc din aceeași cauză.
Minivacanța de Rusalii, încheiată mai repede din cauza vremii. Vântul i-a alungat pe unii turiști de pe plajele din stațiuni: „Nu este vreme de plajă acum. Este rece”
Vacanța de Rusalii s-a terminat pe litoral cu vreme nehotărâtă: soarele a intrat în nori din când în când iar vântul a suflat mai tare decât de obicei. Au fost şi valuri numai bune pentru bălăceala însă pe plajă temperatura n-a trecut mai sus de 23 de grade.
Campanie de prevenire a cancerului de piele, la Constanța: zeci de persoane au fost consultate gratuit de medici dermatologi
Peste 100 de constănțeni dar și turiști au fost consultați pe gratis de către medicii dermatologi. O asociație din București a organizat la Constanța a șasea ediție a campaniei de prevenire a cancerului de piele „Soare fără pete”. În urma verificărilor, 4% dintre pacienți au prezentat suspiciuni. Conform unui studiu, în România există anual peste 1.000 de cazuri de cancer de piele.
A început sezonul alergiilor: puful, polenul, praful și ambrozia, un adevărat coșmar pentru unii constănțeni
Sezonul alergiilor este în plină desfășurare la Constanța. Strănut, ochi iritați sau chiar șoc anafilactic, sunt doar câteva dintre simptomele pe care plantele, pomii și ambrozia în special le pot provoca celor cu sensibilitate ridicată. În cazul în care vă regăsiți într-una din aceste situații nu ar fi rău să luați în calcul o vizită la medicul alergolog. Autoritățile fac și ele eforturi pentru prevenirea apariției unor astfel de situații și le impun proprietarilor de terenuri curățarea acestora.