Rezultate pentru eticheta "altfel"
„Mă feresc, ăsta-i adevărul. Nu pot altfel”. Unii constănțeni nu au renunțat la masca de protecție, deși cazurile de COVID sunt în scădere
S-a încheiat pandemia cu adevărat? Ce se va întâmpla la toamnă? Sunt întrebările pe care și le pun majoritatea constănțenilor. Situația stă bine în țară, dar și la nivelul municipiului unde sunt doar 81 de cazuri confirmate în ultimele 14. Deși cifrele sunt mici, în acest moment există doi pacienți internați la secțiile de Terapie Intensivă care primesc îngrijiri de specialitate. Și deși masca de protecție nu mai este de câteva luni obligatorie, unii constănțeni sunt în continuare nedezlipiți de aceasta.
Un altfel de ajutor pentru ucrainieni. Preoții și jandarmii constănțeni au donat sânge pentru cei răniți în război
Mai mulți preoți și jandarmi au donat astăzi sânge pentru pacienții din spitale, dar și pentru cei răniți în războiul din țara vecină. În acest scop, este nevoie de un stoc mărit de componente sanguine. Ierarhii au fost însoțiți și de Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, care speră ca enoriașii constănțeni să le urmeze exemplul.
Un altfel de ajutor pentru ucrainieni. Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge pentru cei răniți în război
Constănțenii au arătat empatie față de durerea poporului ucrainean. Unii au mers la graniță sau au donat bunuri, alții și-au deschis ușa casei pentru a-i găzdui sau s-au oferit să-i transporte până la destinație. Cei de la Centrul de Transfuzie Sanguină subliniază faptul că mai este o metodă prin care oamenii pot fi eroi, ajutându-i. Printre refugiați sunt, bineînțeles, și persoane rănite. În acest scop, e nevoie de un stoc mărit de sânge. Campania „Sânge pentru Ucraina” îi îndeamnă pe toţi cei care pot şi doresc să doneze sânge.
Un tânăr constănțean face altfel de mărțișoare. Silviu ne-a dezvăluit secretul pentru a reuși ca artist plastic
Trifoi cu patru foi, ghiocei sau coșar. Toate au prins viață pe diferite bucăți de lemn. Meșteșugul străvechi al prelucrării lemnului a căpătat o nouă formă. Un tânăr din Constanța nu face mobilă, ci mărțișoare. Silviu pregătește în fiecare an câteva simboluri ale lunii martie pe care le împarte cu drag doamnelor și domnișoarelor. Toate sunt realizate manual și cu multă atenție. Nu a vrut să facă un business din asta însă, treptat pasiunea lui s-a transformat în afacere. Iar rezultatul final depășește orice așteptare.
Constănțenii s-au înghesuit să ia apa sfințită. IPS Teodosie: „Luați aminte să trăiți în curățenie. Altfel să nu luați Agheasma Mare și să o pângăriți”
A fost aglomerație și îmbulzeală astăzi după slujba de Sfințire Mare a apei. Voluntarii care au venit să îmbutelieze apa în sticlele care mâine vor fi împărțite credincioșilor cu greu au respectat distanțarea fizică din cauza enoriașilor care s-au înghesuit să ia apă. Unii au venit cu recipientele din plastic de acasă, alții au primit din partea Arhiepiscopiei. O parte dintre ei au avut mască de protecție, însă, în cele mai multe cazuri, aceasta era purtată sub nas. Credincioșii spun că Agheasma Mare are o putere deosebită și îi protejează în diferite situații grele.
Mâncarea vegană este o alternativă la cea tradițională, iar guacamole și hummus înlocuiesc tocănița de fasole verde și mâncarea de urzici. Ne aflăm în postul Adormirii Maicii Domnului. Cei care țin această tradiție creștinească au la dispoziție o gamă variată de preparate, dar și fructe și legume pe alese.