dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "alge"

Pe lângă vreme caldă și distracție, turiștii aflați pe litoral, în Mamaia, s-au lovit și de o problemă - algele aduse la mal. Situația nu este una nouă şi pe cât e de neplăcută, pe atât e de naturală. Autorităţile iau toate măsurile pentru a curăța plajele, însă natura nu poate fi ţinută sub control, spun specialiştii.

Mare, soare şi...alge. Asta găsesc turiştii care vin pe litoral. Problema nu este una nouă şi pe cât e de neplăcută, pe atât e de naturală. Autorităţile iau toate măsurile în acest sens, însă natura nu poate fi ţinută sub control, spun specialiştii.

Algele nu sunt un coșmar numai pentru turiștii care trebuie să le suporte aproape zilnici. Și angajații Apelor Române se confruntă cu fenomenul marin, pe care în zadar încearcă să îl combată. Aseară, de exemplu, au fost strânse peste 350 de tone de alge de pe litoral. Iar soluții precum plasele de larg nu se pretează pentru zona noastră, spun specialiștii. Pe lângă natură, care favorizează apariția algelor, ABADL mai are o problemă: lipsa utilajelor.

Algele, o veche problemă pe litoralul românesc. Chiar dacă sunt strânse în fiecare seară de angajații Apelor Române, a doua zi apar din nou. Asta, spre nemulțumirea turiștilor care uneori sunt nevoiți să treacă de alge pentru a face o baie în mare. Specialiștii spun că este un fenomen natural.

Sute de tone de alge au fost strânse în ultimele zile de pe litoralul românesc. Apariția lor este un semn că Marea Neagră este sănătoasă, spun specialiștii. Însă sunt inestetice, iar dacă intră în proces de descompunere, emană un miros neplăcut. Tocmai de aceea se lucrează intens pentru a îndepărta plantele acvatice. Angajații Apelor Române se ocupă de strângerea lor pe timpul nopții pentru ca turiștii să aibă parte la prima oră a zilei de plaje curate.

Peste 300 de tone de alge au fost strânse doar în ultimele trei zile de pe plajele din sudul litoralului românesc. Iarna foarte blândă și temperaturile din ultima perioadă au creat un mediu propice pentru alge. Apariția lor este însă și un semn că Marea Neagră este sănătoasă. Se lucrează zilnic pentru îndepărtarea algelor. Dacă intră în stare de putrefacție, emană un miros neplăcut.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233