Rezultate pentru eticheta "alergii"
Ambrozia, un chin pentru mulți constănțeni. Proprietarii care nu își curăță terenurile de această plantă, riscă amenzi de până la 20.000 de lei - Primăria a emis 30 de somații
Zeci de proprietari ale terenurile invadate de ambrozie au fost somați de către autoritățile locale. Planta reprezintă un real pericol și le poate provoca constănțenilor sensibili crize de strănut, ochi roșii și chiar șoc anafilactic. Toamna este sezonul ambroziei, iar medicii le recomandă oamenilor să-și ia toate măsurile de prevenție necesare. Mai mult, există și o lege care-i obligă pe proprietarii de terenuri să-și taie buruienile. Cine nu respectă măsurile impuse de către autorități riscă amenzi de până la 20.000 de lei.
Ambrozia face victime în continuare printre constănțeni. Vaccinul specific acestei alergii, de negăsit în farmacii: „Se comandă din Germania”
Sezonul ambroziei încă nu s-a terminat. Acesta începe primăvara și, în funcție de vreme, poate dura până în octombrie sau noiembrie. Vremea caldă din ultima perioadă a crescut coșmarul celor alergici. Există și un vaccin împotriva acestei alergii, însă nu este de găsit în farmaciile din România, iar medicamentele antihistaminice sunt și ele deficitare.
Ambrozia, inamicul celor cu alergii: proprietarii care nu își curăță terenurile de această plantă, riscă amenzi de până la 20.000 de lei
Premiul României, Nicolae Ciucă a cerut aplicarea legii în cazul celor care nu igienizează zonele unde crește ambrozia. Aceasta este una dintre cele mai invazive plante din țara noastră. Polenul poate provoca constănțenilor sensibili, crize de strănut, ochi roșii și chiar șoc anafilactic. În municipiul Constanța, municipalitatea a notificat deja nouă proprietari de terenuri. Aceștia au timp până la sfârșitul lunii să igienizeze terenurile.
A început sezonul alergiilor: puful, polenul, praful și ambrozia, un adevărat coșmar pentru unii constănțeni
Sezonul alergiilor este în plină desfășurare la Constanța. Strănut, ochi iritați sau chiar șoc anafilactic, sunt doar câteva dintre simptomele pe care plantele, pomii și ambrozia în special le pot provoca celor cu sensibilitate ridicată. În cazul în care vă regăsiți într-una din aceste situații nu ar fi rău să luați în calcul o vizită la medicul alergolog. Autoritățile fac și ele eforturi pentru prevenirea apariției unor astfel de situații și le impun proprietarilor de terenuri curățarea acestora.
A început sezonul alergiilor. Tot mai mulţi constănţeni ajung la medic: ''Sunt și situații mai grave cu bronșite astmatiforme, de natură alergică''
Se termină sezonul virozelor și începe oficial cel al alergiilor de primăvară. Cei care strănută neobișnuit de mult, cărora le curge nasul sau pe care îi ustură ochii, nu ar face rău să ia în calcul o vizită la medicul alergolog. În această perioadă, plantele și pomii încep să înflorească, iar polenul este răspândit în aer. Aceste mici granule pot afecta sistemul imunitar al persoanelor alergice.
Ambrozia, un chin pentru mulți constănțeni: „În jur de 50% din persoanele alergice, în lipsa unui tratament adecvat, dezvoltă forme de astm”
Ambrozia reprezintă un chin pentru persoanele alergice. Polenul poate provoca constănțenilor sensibili, crize de strănut, ochi roșii și chiar șoc anafilactic. Toamna este sezonul acestei plante, iar medicii le recomandă oamenilor să-și ia toate măsurile necesare atunci când ies din casă. Mai mult, există și o lege care-i obligă pe proprietarii de terenuri să-și taie buruienile. Cine nu respectă măsurile impuse de autoritățile locale riscă amenzi de până la 20.000 de lei.
Ambrozia, un chin pentru mulți constănțeni: polenul acesteia poate provoca diverse reacții persoanelor sensibile
Strănut, ochi iritați și chiar șoc anafilactic. Cu asta se confruntă cei care au alergie la ambrozie. Polenul acestei plante este un chin pentru mulți constănțeni. Medicii le recomandă celor care sunt alergici să-și ia toate măsurile necesare atunci când ies din casă. Există însă și o lege care-i obligă pe proprietarii de terenuri să taie buruienile. Cine nu respectă măsurile impuse de autoritățile locale riscă amenzi de până la 20.000 de lei.
Proiect de lege: Persoanele alergice nu vor mai fi discriminate și vor beneficia de anumite facilități
Persoanele alergice au parte de o veste bună. Un proiect de lege prin care cei care dezvoltă anumite sensibilități să nu mai fie discriminați a primit votul final și va fi trimis spre promulgare. În prezent, tot mai mulți oameni dezvoltă un tip sau altul de alergie.