dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "afectiuni"

O statistică îngrijorătoare arată că, în țara noastră, aproximativ 3,4 milioane de oameni prezintă afecțiuni oftalmologice. Asta înseamnă aproape unul din cinci români din totalul populației. Dintre aceștia, aproape 60.000 sunt orbi. Mulți dintre pacienți suferă de alte afecțiuni, cum ar fi diabetul, care în timp duc la probleme oftalmologice. O mare parte dintre acestea ar putut fi prevenite, arată studiul unei companii care activează în domeniul Științelor Vieții.

Numărul cazurilor de viroze a crescut, iar la spital sunt internați 30 de copii cu afecțiuni respiratorii. Zeci de părinți cu micuții bolnavi așteaptă zilnic la ușa cabinetelor medicilor de familie. Comparativ cu anul trecut, specialiștii spun că numărul cazurilor de viroze și enterocolite este dublu, iar cei mai afectați sunt copiii. Unii au primit tratament pentru răceală, alții au fost nevoiți să se interneze.

O femeie din Constanța al cărei soț a suferit un accident vascular cerebral îi acuză pe medicii din Spitalul Judeţean că i-au lăsat bărbatul să aștepte cinci ore pe o targă fără să îi facă nici un tratament. Soţia şi fiica acestuia spun că a fost lăsat în Unitatea de Primiri Urgențe de ambulanță, apoi l-a văzut doar doctorul de gardă pentru că medicul neurolog nu şi-a făcut apariţia. De cealaltă parte, conducerea unității medicale susține că pacientul a fost monitorizat permanent și a primit tratament simptomatic.

Un echipament medical unic în Dobrogea a fost donat Spitalului Județean de Urgență Constanța. Dispozitivul permite stabilirea unui diagnostic în timp record pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare. Realizarea investigațiilor medicale este simplă și poate fi efectuată chiar la patul pacientului. Echipamentul are o valoare de 80.000 de euro.

Constănțenii sunt dornici de vaccinare. Odată cu venirea sezonului rece, tot mai mulți oameni vor să se ferească de gripă și viroze respiratorii, de aceea aceștia își fac programare la medicul de familie pentru a se imuniza. Prioritate au persoanele în vârstă, copiii sau cei cu afecțiuni medicale.

Virozele respiratorii sau bolile copilăriei nu sunt singurele pericole din această perioadă. Mulți copii sunt vizați de diverse afecțiuni digestive, ce le pot aduce numeroase disconforturi. Căldura și mediul în care unele alimente sunt preparate ridică riscul de îmbolnăvire cu enterocolită. Medicii recomandă să fim atenți, să alegem alimente proaspete și să ținem cont întotdeauna de igiena mâinilor. De asemenea, în cazul în care apar simptome specifice, trebuie să ne adresăm specialistului pentru a reduce riscul de accelerare a bolii.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233